Mer om off-season

Läste tidigare ikväll ett inlägg på Staffans utmärkta blogg, speciellt började jag fundera mer på hans avslutande fråga. "Har du kvar träningsinspirationen nu när det är höst på riktigt? Skriv gärna dina bästa tips för att träna i höstmörkret som en kommentar!"

Skrev en kommentar på hans blogg, men tänkte spåna lite mer om det här också. Kanske blir lite upprepning från det jag skrivit tidigare, men det är en smäll jag får ta. Du som läser blir kanske lite uttråkad, men min hjärna fungerar på långt ifrån full kapacitet pga sjuka barn och sömnbrist, så det är bara att stå ut :-)

Det finns en bra poäng i att vila från löpning efter att tävlingssäsongen tagit slut. De flesta av oss är knappast på elitnivå, men vi tränar hårt och målinriktat med de förutsättningar vi har. Ofta är det så att småskador och skavanker som gör sig påminda vid den här tidpunkten och även om det inte är så, hävdar jag att vilan är ett steg mot att fortsätta hålla skadorna borta.


Kanske är det tid att uppsöka en terapeut av något slag och låta dom kolla på dina besvär? Bättre läge än nu dyker nog inte upp under en säsong. Bättre också att ta tag i det nu innan det blir värre och förstör hela vinterträningen (något som jag själv testat och inte kan rekommendera)...


http://www.johnnysellven.com/2013/10/mer-om-off-season.html

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.