Sista löpningen innan maran!

På lördag springer jag mitt första maraton! Heleneholms Maraton, i Malmö. Jag ser verkligen fram emot det.. Det känns nästan som ett experiment på kroppen, att se hur den reagerar när man kommer upp mot 30 km och däröver.. Vi får se om programmet jag följt i tre månader räcker för denna bedrift :)

Tyvärr  är det ett väldigt litet lopp, med väldigt få deltagare, med i stort sett ingen publik samt genom väldigt trista bostadsområden..Man springer 1 mil x 4 dessutom, fyra varv med samma utsikt ... Men, jag inbillar mej att det inte kommer att spela någon större roll då man är uppe på 30 km, och är trött..Jag tänker att man då bara försöker fokusera på sig själv, sin andning, sitt löpsteg och sitt slutmål.. Andra positiva aspekter är att det är ett billigt lopp, inom 10 minuters cykelavstånd och helt utan backar och lutningar :) Dessutom lär familjen komma och heja, eftersom loppet går i det direkta närområdet :)

Idag sprang jag sista rundan innan loppet, 4 km i mycket lugnt tempo.. Jag sprang och njöt med musik i lurarna och mindes tillbaka för ca 8 år sen, då jag mycket försiktigt började löpträna.. Jag hade då inte sprungit alls på ett par år, efter att jag slutade med min fotbollsträning.. Jag minns att jag försökte springa 3 km som första distans.. Jag minns också hur jag trodde att min astma kommit tillbaka igen, då jag knappt fick luft och hostade och flåsade, framåtlutad mot ett träd.. :) Och nu sprang jag 4 km och kände att det knappt "var lönt", att jag absolut inte blev trött, att jag skulle kunna springa 16 km till och knappt känna vad jag kände för 8 år sen :) Visst är det skönt när man känner att träning ger något och man utvecklas!!


Nu blir det hemmalagad lasagne för hela slanten tills det är dax att springa:)

4 kommentarer till inlägget

Madeléne
1985 • Västervik
#1
11 april 2013 - 19:23
Lycka till!
1977 • Malmö
#2
12 april 2013 - 13:55
Tack :)
Lena Sellman
1977 • Lerberget
#3
12 april 2013 - 16:29
Heja! Ser fram emot rapport efter loppet!! :-)
1977 • Malmö
#4
12 april 2013 - 20:10
Tack tack :) Kommer rapport !
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.