Det börjar dra ihop sig!

Här bunkras det energi!

Min tanke för den här veckan har varit VILA, ÄTA, SOVA. Men istället har jag JOBBAT, JOBBAT, JOBBAT. För nu är det verkligen högtryck i pocketfabriken inför sommarkampanjer och annat.

Jag har inte hunnit tänka på TEC och jag inser förvånad att det endast är 41 timmar till start! Men ibland är det nog bara bra att inte ha för mycket tid att stressa upp sig. Jag har dock sprungit TEC en gång förut och vet ungefär vad jag har att vänta mig. Åtta varv på en bana med varierat underlag: lite asfalt, grusvägar, motionsspår och terräng.

Jag tänker att de två första varven är uppvärmning. Jag lär känna banan och mina medlöpare. Varv tre och fyra får jag köra på rutin och vetskapen om att jag har sprungit marathon ett antal gånger. Femte varvet kan bli tufft. Kroppen är trött och det är viktigt att fylla på med energi kontinuerligt. Här räknar jag med att hörlurarna kommer fram och jag går in i min egen bubbla. Har jag tur blir sjätte varvet ett lyft. Där finns alla möjligheter till Runner"s High. På sjunde och åttonde varvet tror jag att den mentala biten är avgörande. Positiva tankar är nog det enda som kan få mig att fortsätta.

Allt ovan förutsätter förstås att kroppen håller. Om knät havererar eller jag drar på mig någon annan skada så måste visheten gå före viljan. Säsongen har ju bara börjat! :-)

3 kommentarer till inlägget

Alice Sundström
1968 • Gislaved
#1
11 april 2013 - 20:08
Jag håller alla tummarna och önskar rapport om varje varv :)
1969 • Hägersten
#2
11 april 2013 - 20:42
Tror det blir liveuppdatering här på jogg så man kan se alla varv. Men du ser ju förstås inte vilka som går på Runner's High och vilka som går på pannbenet... ;-)
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#3
11 april 2013 - 21:18
Precis, jag vill läsa om upplevelsen, om glädjen, om euforin, om bubblan du befinner dig i, jag vill läsa om vilka tankar som rör sig i huvudet, vilka ord eller vilket mantra du tar till för att pusha dig själv framåt. Sådan läsning inspirerar mig enormt och sådan läsning plockar jag fram när mina egna pass känns tunga :)

Jag vet att du är duktig på att bita ihop när det gäller, så därför ser jag fram emot en liten rapport :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.