Samtidigt som vi släpper bloggportalen börjar vi, gänget bakom jogg.se, berätta lite från insidan Foto: Per Karlsson

Jogga, logga, blogga!

Om sajtenIdag släpper vi en stor bloggfunktion här på sajten. I sann "jogg-anda" är den byggd så att alla har lika stor chans att hitta läsare till sina inlägg. Har du en extern blogg kopplar du den enkelt till jogg.se och får en helt ny portal med tusentals läsare. Saknar du blogg idag, men är sugen på att dra igång, kan du enkelt använda jogg.ses egna bloggverktyg.

Träningsbloggandet växer mer och mer. Tvärtemot vad som förutspåddes för några år sedan så fortsätter bloggandet att öka och det finns idag träningsbloggar om allt från golf till kampsport och fotboll. Löparna hittar varandra precis lika ofta via bloggar som via forum, och nu kan vi hitta varandra via våra bloggar på just ett forum.

Löparbloggarna drar väldigt många läsare till sig. Kanske för att så otroligt många springer och söker inspiration, tips och stöd från varandra. Det är roligt att läsa om andras framgång, vi finner tröst i att andra också har dåliga dagar och vi läser om prylar, skor och ny utveckling. Igenkänningsfaktorn är ofta väldigt hög och de favoritbloggar vi hittar till blir snart en naturlig del av vår vardag. Roligast är kanske att följa varandras utveckling mot nya mål och att få de där härliga kommentarerna, när någon tycker att du gjort ett bra pass eller skrivit något roligt?

Att blogga blir, precis som med träningsdagboken, ett sätt att dokumentera sin form, sina framsteg och sina tankar. Att kunna gå tillbaka inför ett lopp och läsa om tankarna inför det förra loppet ger en trygghet. "Jag var visst lika nervös då, vad skönt" eller "Då tyckte jag också att jag var i dålig form, men det gick ju jättebra!"  

Det finns två olika sätt att starta en blogg här på sidan.
Antingen kopplar du din redan befintliga blogg med jogg-bloggen. På så sätt uppdateras den automatiskt varje gång du postar ett inlägg i din andra blogg, du behöver alltså inte gå in och länka varje gång. Smidigt!

Alternativet är att du startar du en helt ny blogg, som du postar inlägg i härifrån. Det är knutet till din dagbok och du klickar bara på "nytt inlägg". Därefter skriver du, lägger till de bilder du vill och följer sedan kommentarerna.
Vill du ha inspiration och tips på hur du kommer igång så kan du kika in på de andra bloggarna på sidan. De hittar du i den vänstra spalten.

Hoppas ni gillar den nya funktionen!  

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.