Foto: Lidingöloppet

Bli stark i skogen!

Träning/TipsExakt vad det beror på vet vi inte. D-vitamin, ljusterapi, frisk luft och tystnad lär vara en del i att skapa positiva känslan. Vad vi vet säkert är att träning i skogen känns skönt.

Många springer, promenera och cyklar i skogen. Men vad mer kan du träna bland kottar och granar, egentligen? Här kommer bästa tipsen!

I uppförsbackar kan du träna rumpa, lår och stabilitet. Gå sakta upp för backen, gör en benböj för varje steg. Det vill säga: ta stora steg och böj ordentligt på benen för att utnyttja lutningen maximalt när du går upp.

Inte tillräckligt tungt? Leta upp en sten i bra storlek och gör benböj med den. Håll den i famnen, böj dig ner och sedan upp igen.

Gör jägarvila mot ett träd. Luta ryggen mot trädet och sjunk ner så att du står med benen i 90 graders vinkel. Håll positionen så länge du kan.

Leta upp en låg gren som du kan dra dig upp i med armarna. Försök göra det femton gånger.

Träna upp din kondition, balans och dina benmuskler genom att använda terrängen i skogen. Spring på tå så snabbt du kan över rötter, stockar och stenar, för att träna vaderna.

För att träna låren, gör samma övning fast med höga knän i stället.

Försök hoppa jämfota upp på stenar och stockar. Det bygger upp spänst och styrka i benen.

Tips! Avsluta träningspasset med en fin picknick eller en skön meditationsstund ute i naturen.

3 kommentarer till artikeln

1952 • Borås
#1
11 november 2014 - 18:52
man blir stark att springa i backe
1961 • Trelleborg
#2
11 november 2014 - 21:31
Helt klart en mental kur som tillför lust att vilja röra på sig. Alla typer svikt och riktändringar som naturen bidrar med gynnar hela kroppen.
1988 • Stockholm
#3
11 april 2016 - 17:52
Jätte bra artikel tack så mycelet!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.