Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2275 visningar

Skräddarknuta/Bubionette

Marie Pettersson
1988 • Uddevalla
#1
31 januari 2012 - 01:33 (Redigerad 31 januari 2012 - 01:35)
Gilla
Stavfel i rubriken; bunionette, ska det stå.

Hej!
Har någon erfarenhet av sk. skräddarknuta på foten?
Mvh Marie P.

Frida
1980 • Västerås
#2
22 mars 2012 kl 14:12
Gilla
Hej, jag hoppas också att det kommer svar då jag precis kommit fram till at det är det jag lider av på båda mina fötter... jag har aldrig ens kunnat ha sandaletter på mig för fötterna är för breda
Svealand
#3
30 april 2024 kl 12:00 Redigerad 30 april 2024 kl 12:39
Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Det verkar som jag just har fått det. Har aldrig ens hört talas om det tidigare, eller haft det. Verkar dock inte alltför vanligt bland löpare med tanke på hur lite som verkar skrivas om det här på forumet.

Jag var öm vid lilltåleden i närmare en vecka. Sedan, igår, så svullnade foten upp ordentligt och det gör ont som f*n så fort jag stödjer på foten. Kan knappt gå.

Jag hoppas svullnaden bara är något akut som jag kan få ned gm. att vara barfota och ha foten i högläge/vila så mkt som möjligt. Tror det orsakades av slitna skor, som började trycka på lilltåleden.

Tacksam för ytterligare tips om hur man blir av med svullnaden och värken snabbast möjligt. Sen får jag väl se till att skaffa andra skor, som inte trycker på lilltåleden.

Addendum: Jag gjorde en tillfällig fix med mina gamla Birkenstock-sandaler och en inläggssula med kraftigt uppbyggd hålfot. Lossade främre remmen helt för att lätta på trycket mot lilltåleden, samt ett extra hål i övre remmen för att jag ska få plats med både svullnad och iläggssula. Det gör att jag får avlastning på framfoten och det mesta av trycket, då jag stödjer på foten, hamnar i hålfoten eller hälen/fotens bakre del. Det gör att jag nu iaf. kan hasa mig runt hjälpligt i bostaden, utan alltför stor smärta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.