1977 • stockholm

Skövde 6-timmars - Skövde

Lördag 10 mars 2012 20:24

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Dåså vare dags.
Packade bilen, plockade upp grabben och hämtade farsan. tre generationer rehnberg på väg till skövde på lite olika uppdrag.
Jag för att kuta 6h runt en park och Nestor för att åka vattenrutchkan och bossa farsan.

Körde nästan till Örebro innan första stopp som råkade bli den sunkigaste pizzerian jag varit på. I ett litet smutsigt industriområde bredvid en obemannad preem låg huset Tango. Inte en käft därinne men väl en pizza för att toppa kolhydratladdningen och en Jack Vegas för att tappa en tjuga.
Vi garavde åt att vi kunde prickat det lilla rövhålet med tanke på hur många olika mackar och ätställen man passerar på vägen.
Hur som...vi landade Skövde lite på förkvällen och fixade in oss på vandrahemmet. Stort fint rum för oss själa med en enorm kristallkrona i. Konstigt och superbra. 1 lax för två nätter för oss alla. Topp!
Garvade så jag grät när farsan plockar fram sin handduk. MIN gamla kalle anka handduk från 80-talet.
Mötte några andra löpare i köket på kvällen.
En satt och drack carboloader och käkade riskakor. Riktigt trevlig typ. Från ik skavsåret tror jag dom hette. Leif hette han.

Raceday: 5 grader och sol men hyfsat kallt. Folk stod och snackade, ryggsäckar lades på en pressening i närheten av tältet där det fanns dryck och annat gott.
Varvet var runt en liten park där folk gick med hund och fåglar latjade. Mest nedför i olika grader tills backen i slutet av varvet. Kallad mördarbacken. Fast mest efter fem timmar. Lite asfalt, lite grus. En lagom sväng.
Dryck som fanns i tältet: vatten, varmt vatten, cola, sportdryck, varm sportdryck...lyxigt

Soft start.... Stod och kollade på något när pistolen brann av. Skönt nu kör vi. Vid tältet sprang man över varvräknaren och efter så fanns det en stor tv som visade varvtid, distans, tempo etc...riktigt bra. Utmed banan efter tältet låg det en massa olika energi som folk placerat ut. I flaskor, gels, bars och allt möjligt. Jag la min flaska Perpetuem på ett ställe och körde ca varannat varv med den. Men detbörjade jag med först efter 1:30
Innan drack jag sportdryck och vatten av arrangörerna.
Tänkte jag skulle minnas vad som hände vissa tider men det försvann i rullet. Minns dock vissa känslor som kom. Och hur kroppen kändes.
Första problemet jag kände var över höger vrist. Som om snöret satt för hårt. Har känt det förut men med andra skor på SUM. Blev lite rädd, stannade och knöt om lite. Tightare fram och lösare uppe vid vristen. Verkade funka.
Sen var det stelt runt knäna i tid och otid. Ibland kändes höger vrist lite kass. Men allt gick över och kom igen i omgångar.
Stretchade två gånger.
Det var riktigt skön stämning, alla glada...till en början. En del snabba klev ju av efter en mara, en del fick kramp och bröt, en del haltade, en del tjoade och hejade och en del kutade snabbt varv efter varv efter varv.
Sprang lite med han Leif från vandrahemmet men när han började gå backen (fanns en...lite halvbrant 40m) så tappade jag honom. Testade gå några gånger men stelande till då så jag fortsatte springa dom.
Den bästa perioden var mellan 3:30-4:30. Alltså runt 33k. Då kändes allt prima. Flytande, inget ont, totalt fokuserat. DET är den skönaste känslan med långa pass. Kroppen känns helt bra med vad den gör.
Sen blev det lite jobbigare...så klart
Plockade först gelen vid 3:20 ca. Riktigt bra effekt. Var en variant med koffein så den tog fint. Hade slutat dricka koffein helt två veckor innan så effekten blev exakt rätt. Pigg och skön. Som en drog ska vara.
När jag skulle plocka tredje gelen hittade jag den inte. Raffsade och slet i ryggan men var till slut tvungen att köra på. Blev lite stressad på slutet....oklart varför , kände antagligen av att det var brådis om jag skulle hinna med 60k. Det var en bra känsla, för jag klarade det med minsta möjliga marginal...huh

Så de sista 45 minuterna försökte jag köra på så hårt jag tålde. Sprang om mkt folk både en och två gånger. Folk var glada, haltande och sammanbitna. En påse blandat.
Försökte mala på. Kändes skönt och lite ont överallt men inte jättefarligt. Sista varvet var tuffast. Var 50m meter från varvning när pistolen small av för oss alla att stanna. Sen kom dom med mäthjul och antecknade vart man var.
DÅ var det stelt och gjorde ont. Mest i knäna. Kallt som fan blev det snabbt också. Men jävligt skönt att det var över.

Mycket nöjd med dagen. 60k är bra grejer. Det var precis det jag behövde för att känna att jag kan klara TEC. Men då blir det mer gå och fast föda.
Måste säga att jag är sjukt imponerad av hur bra kroppen klarade att gå mest på flytande föda. Och carboloader innan. Tack Tobias för tipset! Ska lätt fortsätta med samma upplägg hädanefter.

Sen blev det krogen och en rejäl hamburgare och en enorm cola. Sjukt skön i kroppen.
Fina fisken med 5 timmars körning hem dagen efter.
Lyckade faktiskt pricka samma lilla skitställe igen för att grabben mådde illa. Garvade så ögonen tårades igen. Lilla pizzerian Tango mitt i ingenstans.

Nu är det dags att ställa om fokus till 1a april och natterräng i ursvik. Sjukt kul! Får se hur många varv det blir.

Lärdomar inför liknande: Köp mat i affär så man har i köket på vandrarhemmet. Dagen innan helst så det inte blir stressigt på tävlingsdagen.
Lägg ut alla saker som kan tänkas behövas i en plastbytta utmed banan.
Räkna ut innan hur många varv jag siktar på och håll mer koll på hur jag ligger till så det inte behöver bli jakt på slutet.
60,15 km
Distans
6:00:00
Tid
5:59 min/km
Snitt

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
7. Fredrik Aulin Engdahl 5:22:32 5:21 m/km
8. Felix 6:00:00 5:59 m/km
9. Linda Milleding 6:00:03 6:03 m/km

Gilla passet

Gillas av Tobias Röstlund och Timo

Kommentarer

Mauritz Roupé - 10 mars 2012
Grym insats, själv har jag plågat mig igenom knappt 15 km, känns tungt inför den 1 apr. Bara att nöta på o hoppas kroppen hittar hem.
Stefan Skoogh - 11 mars 2012
Lite väl utförlig berättelse om din upplevelse Felix (nöjd). Bre på med lite fakta, reflektioner, känslor tack. Det är kul att läsa om andras självplågeri.
Felix - 11 mars 2012
Ha ha. På väg. Orkar inte skriva mer på luren. Ikväll...
Felix - 12 mars 2012
Mauritz: Det kommer gå bra. Då är det vår och natt. Ingen stress!
Stefan Skoogh - 12 mars 2012
Låter som det var riktigt lyckat. Nu är man ju sugen på att ge kroppen vad den tål. Bra skrivet Felix!
Tobias Röstlund - 13 mars 2012
Som sagt via sms tidigare, grymt jobbat, lycka till grabbar på Ursvik, glöm inte pannlampan det blir långpass i Huddinge innan TEC Felix.