1981 • Örebro

Icebug Xperience West Coast Trail: Hunnebo Hidden Woods (1:55:40)

Lördag 5 september 2020 09:00

Löpning - Tävling
Redigera, kopiera, exportera med mera
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Även andra etappen av Icebug Xperience West Coast Trail är avklarad och i dag var det betydligt mer tekniskt och grisigt än i går. Det regnade och var sjukt halt samtidigt som det var en hel del löpning på klippor. Tack och lov tog jag mig igenom loppet utan att skada mig och precis som i går gick jag på känsla och fokuserade inte på tempo eller placeringar.

Inledningsvis var det mest klipplöpning. Sedan in i skogen med en hel del backar, rötter och lera. Lite svårnavigerat på sina ställen, men tack och lov hade jag banan inlagd i klockan och en pil som visade åt vilket håll jag skulle. Det hade jag nytta av några gånger när jag hade problem att se snitslarna.

Till skillnad från i går blev det helt klart mer sololöpning. Jag hade sällskap vissa sträckor, men majoriteten av loppet genomförde jag på egen hand.

Vid ett tillfälle blev man ledd av snitslarna in på en väg med skylten ”Varning för hunden”. Här gnetade jag på i uppförsbacke. Sedan hörde jag andetag nere vid högerbenet. Jag hade fått sällskap. Av hunden som skylten varnade för. Det piggade upp. Jag visste inte riktigt hur seriöst jag skulle tolka skylten, men jag kunde inte göra så mycket mer än att säga ”nämen hej, följer du med mig en sväng” med min snällaste stämma samtidigt som jag sprang vidare i samma tempo. Jag ville ju inte bli ryckig och spattig och skrämma upp hunden. Jag hade sällskap av min fyrbenta vän i några hundra meter innan vovven fick nog och vände tillbaka. Förmodligen för att senare upprepa proceduren med någon annan löpare.

Efter hundsällskapet sprang jag med en annan trevlig löpare i några kilometer. Fick restaurangtips i Kungshamn och ett bra snack i några kilometer innan jag fick släppa iväg honom då han var lite för stark.

Mot slutet av etappen blev det klippigt och brant igen. Och rätt halt. Det var även halt när vi sprang ner mot målgången, i de flera trappor vi var tvungna att ta oss ner genom. Jag halkade till någon gång, men utan någon fara.

De sista kilometerna hade jag häng på två löpare framför mig. Jag hade nog kunnat ta mig förbi om jag spurtade på, men jag valde att springa i rätt jämnt tempo. Det är ju totalresultatet som är det viktiga.

Vid mål stod Tove och hejade och filmade! Nu öste regnet ner igen och det var riktigt skönt att få springa i mål! Min officiella tid blev 1:55:40 och jag kom på plats 19. Nästan som i går med andra ord då jag kom på plats 17. I dag var jag 15 sekunder från plats 17.

Två startgrupper återstår i dag, så jag lär tappa några men förmodligen inte jättemånga placeringar.
20   km
Distans
1:55:40
Tid
5:47   min/km
Snitt
131
Snittpuls
155
Maxpuls
174
Stegfrekvens
546   m
Total stigning (clk)
Nike Air Zoom Ter...
Total distans: 649 km
Skor

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Andreas Schöndell 1:45:32 5:17 m/km
2. Björn Engqvist 1:55:40 5:47 m/km
3. Fredrik Westerdahl 2:02:46 6:07 m/km

Gilla passet

Puls