1981 • Örebro

Icebug Xperience West Coast Trail: Woods & Islands (2:02:53)

Fredag 4 september 2020 09:00

Löpning - Tävling
Redigera, kopiera, exportera med mera
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Första dagen på årets upplaga av Icebug Xperience West Coast Trail blev betydligt mer lyckad än förra gången jag var med: 2018. I dag sprang jag med en skön känsla och undvek att skada mig, till skillnad från för två år sedan.

Det var ett gäng på strax under 50 löpare som startade på Bohus-Malmön i dag. Det var stenigt, klippigt och rätt tekniskt. Jag sökte flyt och löparglädje med rätt mängd ansträngning och tycker att det gick rätt bra. Tid och tempo hade jag ingen koll på, men ett litet mål fanns och det var att hinna fram till färjan så att jag slapp vänta en halvtimme extra (här stoppades givetvis tidtagningen). Förra gången jag sprang loppet hann jag med färjan och i och med att jag är en betydligt bättre löpare 2020 än 2018 var jag egentligen aldrig orolig.

Jag hann med även i år med god marginal och kunde unna mig att pusta ut och ta lite energi innan vi åkte över till fastlandet. Nu återstod lite mer än hälften av banan. Jag höll ryggen på en engelspråkig man med röd ryggsäck och såg till att inte börja hetsa och jaga alltför mycket. Lagom ansträngning var även den fortsatta melodin. Efter Bohus-Malmön blev det mer skogslöpning och lite mer backigt. Det var inga större problem och jag lade mitt krut på de partier där det faktiskt gick att springa snabbare.

Med cirka tre kilometer kvar började jag och mannen i den röda ryggsäcken plocka placeringar. Sedan kunde vi springa i mål i Hovenäset. Känslan var mycket bra och jag är nöjd med mitt upplägg. Vilken skillnad det är mot senast jag sprang ändå. Då minns jag att jag tänkte ”Hur ska jag klara två dagar till av det här?!”

Givetvis sliter det, men att springa två mil terräng i morgon ska inte vara några problem. Hoppas den fortsatta löparkänslan är bra och att jag inte skadar mig.

Officiell tid: 2:02:53.
24   km
Distans
2:02:53
Tid
5:07   min/km
Snitt
136
Snittpuls
150
Maxpuls
176
Stegfrekvens
462   m
Total stigning (clk)
Nike Air Zoom Ter...
Total distans: 649 km
Skor

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Andreas Schöndell 1:56:04 4:50 m/km
2. Björn Engqvist 2:02:53 5:07 m/km
3. Daniel Konieczny 2:15:36 5:39 m/km

Gilla passet

Puls