1978 • Örebro

ASICS Stockholm Marathon - Stockholm

Söndag 2 juni 2019 10:56

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Mycket bra och gynnsamma förutsättningar (13-16 grader, molnigt och lite regn på slutet) på årets Sthlm bidrog starkt till en mycket bra dag! Stark och kontrollerad känsla i princip hela vägen och lika kul upplevelse som vanligt! Underbart att njuta av atmosfären och träffa löpare från både när och fjärran.

Längre racereport:

Vaknade upp till ett molnigt och 13-14 grader varmt Stockholm. Efter en god frukost och bra vätskeuppladdning så vandrade vi iväg mot starten vid 10.30. Kl 12.00 gick startskottet och vi rullade iväg. Inledde första 5:an på 20:25 och det rullade på lätt och bra. Nya banan erbjuder ganska mycket nerför och lättsprunget under den första milen så det gäller att gå på lagom hårt inledningsvis. Efterföljande 5:or passerades i hyfsat jämn fart. Samtliga i loppet hamnade i intervallet mellan 20:25 till 21:19 där det i princip gick 10 sekunder långsammare för varje femma som hade avverkats. Känslan var god hela vägen och valde att avsluta sista km utan att spurta och tömma ut allt då sub3 målet och guldmålet för dagen (att slå föregående års 2.58.52 var klart). I mål mycket nöjd på min nästa bästa tid i sthlm marathon och för femte gången av sju här sub3!

Utvärdering Stockholm Marathon enligt Relax - Reward - Reflect - Rehab - Reload - Return:

Relax. VILA!
Ska ge mig själv några dagar vila nu. Åtminstone fram till global running dag den 5 juni. Eventuellt längre! =)

REWARD. Fira!
Absolut gjort och gör det! Både i lördags, igår, idag och imorgon!

REFLECT. Lär!
Mitt marathon upplägg verkar funka bra då kroppen återigen kändes stark och bra under hela loppet. Bra vätskeuppladdning och en lättare känsla denna gång då jag inte ”överladdade” med energi särskilt på fredagen inför loppet på lördagen.

Tycker också ”kolhydrattömningsupplägget” med hårt pass tisdag kväll och lugn morgonjogg onsdag hjälper. Inte minst att flytta känslan mentalt och att bli mera tålig för att göra det hårda arbetet som krävs.

Ska jag springa ännu fortare och överhuvudtaget kunna närma mig mitt PB krävs helt klart mer kvalitetspass. Har inte den hårdhet och snabbhet som behövs i kroppen för att vara där. Intervaller och inte minst långpass med fartökning tror jag är receptet för att närma mig det målet.

REHAB. Läk!
Osedvanligt fräsch i kroppen återigen skönt nog. Det känns som att jag blir allt mer tålig ju fler marathon jag har genomfört. Bara viss stelhet i framsida lår men i övrigt helt ok.

RELOAD. Ladda om!
Mental reset och fokus framåt! Nu väntar en härlig sommar med kravlös löpning på agendan. Ser dock redan fram emot höstens planer som innebär Oslo Marathon i september och Venedig Marathon i oktober. Kanske det kan bli en liten satsning om nu livet tillåter det. Känner mig lite sugen på det redan såhär 2 dagar efter en genomförd mara.

RETURN. Kör igång!
Det gäller att inte vila allt för länge och ”soffa till sig” utan att jag kommer dra igång igen så snart kroppen och knoppen känns fysiskt och mentalt redo!
42,2   km
Distans
2:56:00
Tid
4:10   min/km
Snitt
Adidas Adizero Adios 3
Total distans: 
42:21:57
582 km
Kompisar på passet

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
11. Pär Johansson 2:55:56 4:10 m/km
12. Fredrik Zeitelberg 2:56:00 4:10 m/km
13. Johan Säfström 2:56:44 4:11 m/km

Kommentarer

Thomas Samuelsson - 2 juni 2019
Grym som vanligt. ”Fokus kungen”!!