Löpning Övrigt 7 inlägg 3804 visningar

Dålig dag?

Heléne Ring
1968 • Lycke
#1
3 juni 2009 - 20:53
Gilla 
Hej alla joggare,
var ute igår, tänkte ta mil spåret. Började ganska raskt för jag har så svårt att hitta en lugn lagom uppvärmningsfart. Det blir liksom mitt vanliga löptempo direkt. Jag har sprungit denna terrängbana några gånger förut och klarat den ganska ok...53-55 min. Igår var det katastrof dåligt...i andra uppförsbacken var jag tvungen att gå!!! Har aldrig hänt förrut. Genast börjar man leta förklaringar eller bortförklaringar snarare.
Tränar ganska regelbundet 3-4 ggr i v. Har fortsatt så även efter gbgvarvet. Har dessutom lagt till lite intervallpass. Borde man inte orka mer snarare än mindre? Kan det spela in att man lämnat blod dagen innan?
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#2
4 juni 2009 - 04:22
Gilla 
>Kan det spela in att man lämnat blod dagen innan?

Det kan spela precis hur mycket roll som helst. Liksom att du var lite trött i kroppen just igår, eller vilken som helst av en miljon anledningar. Slå alla funderingar hur skallen och konstatera bara att igår gick det lite långsammare, och det är så det är. Man är inte alltid på topp. Själv kan jag t.ex. känna av en ordentlig festkväll i en vecka efteråt, och är jag uppstressad över nåt annat så kan jag utan vidare springa 15s långsammare per kilometer. Har jag ätit dåligt så kan det hända att jag klappar igenom totalt och blir tvungen att brya ett mil-pass efter halva sträckan och gå hem.

Börja fundera om det händer fler gånger i rad, och då är det troliga att du bara ska ta det lugnt och springa kortare och färre pass under en vecka för att vila kroppen lite.
1967 • Umeå
#3
4 juni 2009 - 06:13
Gilla 
Det kan ta åtskilliga dagar innan du kommer tillbaka till vanlig form efter blodgivning. Sök på forumet så har det disktuterats tidigare. En del verkar återhämta sig fort en del tar det längre tid för, själv brukar det ta ca tre veckor innan jag kan köra samma fart på samma puls. Jag tar paus i blodgivning under sommarhalvåret.
Heléne Ring
1968 • Lycke
#4
4 juni 2009 - 22:14
Gilla 
Tack för de orden,det var skönt att höra...
1960 • Västra Frölunda
#5
4 juni 2009 - 22:27
Gilla 
Absolut att det kan hänga ihop med blodgivningen!

Dessutom kan du vara lätt övertränd med tanke på att Gbg varvet var nyligen och det låter som att du snarare har intensifierat träningen efter varvet. Lite vila hade kanske varit mer optimalt.

Dessutom har man ju verkligen olika bra dagar. Det gör stor skillnad för mig.
Heléne Ring
1968 • Lycke
#6
6 juni 2009 - 22:39
Gilla 
Ja så är det säkert...men vad är vila för er?
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#7
7 juni 2009 - 01:47
Gilla 
Vad vila är? Hur långt är det berömda snöret?
Beroende på hur kroppen känns så kan vila för min del vara allt från att inte röra mig alls en vecka till att ersätta alla pass med sim-pass eller bara att i princip halvera längden på alla träningspass och köra det mesta som lågpuls. Efter en urladdning som en lång tävling kan jag nog rekommendera sim-varianten, med nåt enstaka löp-pass inlagt nånstans mitt i, det är rätt skönt att fortsätta röra på sig men slippa all form av löpslitage.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.