Löpning Träning 4 inlägg 1445 visningar

Rundorna med stort "R"

1972 • Chavenay
#1
13 augusti 2019 - 13:35
1 Gilla 
Så hände det igen. Dags att få upp pulsen trots att viljan/motivationen inte alltid är på topp. Banan utstakad, rutinerna kollade (batteriet och inställningarna på sportklockan, dubbelknuten på skorna och pulsbältet är på). Vips, så var man iväg på nytt. Ut på vägen, i spåret, i skogen eller var det nu kan vara.

Den där så härliga och återkommande känslan av välbefinnande infinner sig. Natur, luft, sol (nåja...) och en liten frisk bris och man bara vet att man mår bra. Pulsen stiger och den första svettpärlan börjar rinna från tinningen.

Du vet vad du vill åstadkomma med rundan, du kanske vet att det blir svårt och du kanske till och med tvivlar på att du kommer att fixa det.

Men som sagt, nu hände det igen. Helt plötsligt sitter varje steg som det skall. Det är som om det är DU som bestämmer hur hög/låg pulsen skall vara och precis just ingenting är omöjligt. Alla slogans från sportreklamerna stämmer in på just dig. Du är oövervinnerlig :
...med tre kilometer kvar på rundan vet du redan att du kommer att slå ditt personbästa
...långloppet är nästan slut och du är knappt trött
...du har redan kört 10 intensiva intervaller och är inte oroad över de 5 som är kvar. Tvärtom du ökar farten!

Oj vad vi gillar de här rundorna med stort R. Hade en sådan i morse. Hoppas jag inte behöver vänta länge till inför nästa gång.

Alldeles oavsett, kommer jag naturligtvis att ha kul på alla vändorna tills nästa gång. :-)
1987 • Västerås
#2
14 augusti 2019 - 11:05
1 Gilla 
När det väl händer är det verkligen euforiskt!
Man har kämpat med intervaller och allt annat under en längre tid.
Sen får man till några bra vilodagar och när man väl ska ut och träna så känner man att "en ordentlig genomkörare vore inte fel".

Man snörar på sig skorna och väljer vilken rutt man ska ta. Redan vid första steget så svarar kroppen med en nästan glömd känsla (utvilad och oslagbar).

Det var ett tag sen sist nu ;-).
Walker67
1947 • Växjö
#3
15 augusti 2019 - 21:39
4 Gilla 
Min runda med stort R inträffade för sådär 45 år sedan. Det var på nyårsaftonen och ute var det minusgrader och några cm snö. En blek decembersol lyste mellan träden och jag fick det där perfekta löpet, ett flow som bara inträffar någon enstaka gång under löparlivet. Jag minns speciellt en backe med platåer och hur jag tog den och varje steg stämde till hundra procent på varje cm av backen. Det är såna rundor som man kan ta fram, när det är tröttsamt och eländigt, som motivation att ta sig igenom de sega rundorna. Det var min runda med stort R ! :)
1961 • Oskarshamn
#4
16 augusti 2019 - 17:57 Redigerad 16 augusti 2019 - 19:50
2 Gilla 
Mitt bidrag till stora R måste bli årets Kraków maraton. Jag lyckades hitta ett tempo från början som jag kunde hålla ända in i mål och få till en negativ split. Den känslan, att vara stark sista milen på maraton, skulle jag inte ha något emot att uppleva igen. Jag kände mig oövervinnerlig och passerade hundratals löpare. Inga magproblem, flack bana, sval temperatur och lätt regn hjälpte naturligtvis till.
En månad senare sprang jag i och för sig Stockholm någon minut snabbare, men det var mycket jobbigare och jag var inte i närheten av den löplycka jag upplevde i Kraków.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.