Löpning Övrigt 3 inlägg 1403 visningar

Löpning Malaga

Johan Hållén
1969 • Vällingby
#1
14 februari 2019 - 13:20
Gilla 
Ska åka till Malaga nästa vecka och tänkte höra om det är ngn på detta form som har tips på trevliga löpturer? Tänkte mig några långpass men även löparbanor för banintervaller är intressant!
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
14 februari 2019 - 14:55
Gilla 
Det finns löparbanor i Malaga (Avenida Santa Rosa de Lima, Carranque), Torremolinos (Calle de los Pinares 3), Benalmadena (Calle Orujo, Arroyo de la Miel) och Fuengirola (Complejo Polideportivo Municipal Elola, Calle Miguel Bueno 9, Fuengirola).

Fast eventuella öppettider m m, vet jag inte men Fuengirolas stadium Elola brukar vara öppen på förmiddag - 14.00, och sedan efter siesta men jag har enbart sprungit före 14. Det har länge kostat 4 euro per gång om man inte är mantalsskriven där.
Vanliga löpvägar finns det nära obegränsat att välja men nära städerna är det jobbig trafik och inåt landet ofta backigt. Strandpromenadlöpning gillar jag inte, pga montoni och mycket folk.

Förr sprang jag ibland från Fuengirola till La Cala på en lite backig väg innanför kustvägen och sedan Carretera Marbella tillbaka mot Entrerrios-korsningen och tillbaka till Fuengirola där man kan ta grus/jordväg längs floden tillbaka. Det kan bli kring 2.5 mil eller mer beroende på vägval på slutet. Det finns nog banor på internet från Malagaområdet.

Jag brukar ibland studera Google Streetview om möjligt vid val av nya okända löpvägar.

Johan Hållén
1969 • Vällingby
#3
14 februari 2019 - 15:36
Gilla 
Tack för tipsen Bo Engwall! Ska kolla upp löparbanorna du nämner
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.