Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 4013 visningar

Ont i brosk vid knät?

2000 • Boden
#1
17 april 2017 - 23:07
Gilla
Hej hej! På idrotten i skolan för några veckor sedan hade vi skidor och jag valde skate, skit kul tills jag föll på skaren och gled 7 meter och landar snett på vänsterknät så höger sida av knäskålen och lite snett åt höger ovanför skrapar mot skaren. Blev världens blåmärke och hade länge ont. Nu några veckor senare är det fortfarande inte bra! Har ont om man trycker där och kan ibland kännas som att det skär till och sen rinner något i knät? Kan ibland inte böja knät helt eller riktigt stå på knät heller. Googla är ju ingen bra grej men kollade anatomi och ser ut som att vara articular cartilage som spökar eller vad är det? Någon med samma "erfarenhet"? ?? eller behövs det uppsökas sjukgymnast/läkare?
Västerås
#2
18 april 2017 kl 00:09
1 Gilla
Ingen idé att försöka diagnostisera ett knä via internet efter en sån smäll, kan vara allt ifrån menisk till ledband till något helt annat. Gå till läkaren direkt bara...
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
18 april 2017 kl 14:18
Gilla
Håller med, att få en korrekt diagnos tidigt är viktigt, sen kan man bestämma om man ska göra annat än att undvika det som gör ont. Ibland är det viktigt att börja med någon rehabiliteringsträning med en gång. Jag föreslår att du går till en sjukgymnast eller naprapat om du inte har en skolläkare mer lättillgänglig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.