Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 4025 visningar

Valencia marathon vs Florence marathon?

Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#1
8 juli 2016 - 09:02
1 Gilla
Någon som har sprungit loppen och kan ge tips kring skillnader som jag borde tänka på när jag väljer? Jag uppfattar båda som välordnade. Valencia verkar ha fantastisk målgång, men tråkigare bana (mer förort) och Florens har en del gatsten, men vackrare sträckning. Några tips i valet?

San Sebastian strök jag pga för krånglig resa, Budapest ligger lite för tidigt för att vara optimalt (och verkar ha varit rejält varm vissa år), Athen verkar ha lite för tuff banan, och en del tycker att den är tråkig. Nice-Cannes har jag sprungit, och uppskattade väldigt mycket. Porto verkar inte locka så många som liksom jag tar lite längre tid på sig, och är ju inte kul om det är glest längs banan. Amsterdam mfl verkar riktigt fina, men vill helst välja något som är lite mer söderut, får sällskap av familj mfl, och de vill gärna ha ett resmål som är lite mer "exotiskt".
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
10 juli 2016 kl 09:08 Redigerad 10 juli 2016 kl 09:09
Gilla
Florens är en fantastisk turiststad, rekommenderas absolut om du ska ha familjen med dig! Gatsten betyder inte kullersten utan stora stenar, typ A4-storlek, som dock kan luta lite olika eller vara ojämna så att ytan inte blir helt jämn så visst är det sämre än (bra) asfalt. Lite "onödiga" motlut under sista 5-10 kilometerna, dock persade jag där i höstas.
Lite knepigt att hitta bästa vägen till sportmässan med nummerlappsutdelningen men det går bussar och lokaltåg. Efterfesten låg en rätt lång bussresa bort och var dåligt skyltat (och öppnade inte i tid!), tror inte det är något för dig om du har familjen med.
Turista inte för mycket före, det är lätt hänt att man går långt och sen har småtrötta ben vid starten. Gott om dyra affärer och restauranger som är turistfällor men söker man sig lite till bakgatorna utanför de värsta kvarteren hittar man annat. Jag flög till Bologna och tog tåget, fick då en intressant stad till att turista i (köp tågbiljetter på internet en månad i förväg så blir det billigare).
En generell nackdel med Italien är att det krävs ett läkarintyg (den enda "rätta" formuleringen finns på hemsidan, engelska går bra) med en stämpel. En ren formalitet, du har ju varit med om samma sak i Frankrike (men där kanske inte stämpeln spelade nån roll).

Valencia har jag inte varit i än, dock läst på en del. Nån annan får bidra med intryck därifrån.
Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#3
11 juli 2016 kl 07:38
Gilla
Stort tack för ditt uttömmande svar, jag har ju dessutom läst det du skrivit i frågan i andra inlägg, och blivit hjälpt av det i det angenäma problemet att välja mitt lopp. Jag uppskattar verkligen att andra skriver så mycket om sina erfarenheter här på forumet.

Jag tror det lutar åt Florens, det är nog en fin stad att turista i (efter loppet!).

Infon om sportmässan hjälper ju mig på det viset att man får se till att kolla upp det ordentligt hemifrån, och vara beredd på lite transportsträcka.

Läkarintyg krävs också till Nice-Cannes, och det fanns ett formulär att använda, och jag hade stämpel på det, men vet inte om det absolut krävdes eller ej. En gång fixade jag det på vårdcentral, men därefter har de inte velat göra det, så jag har fått besöka privat mottagning för de andra loppen.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
11 juli 2016 kl 10:43
Gilla
Om du anser dig känna din kropp och ditt hälsotillstånd så kan du spara in läkarbesöket genom att chansa med ett bluffintyg som du skriver själv med en påhittad läkare och klinik, fixa en stämpel på nätet. Jag har sett hur de kollar - de läser igenom formuleringen noga och kastar ett öga på resten, alltihop är bara för att ha ryggen fri den gång någon får en hjärtinfarkt eller liknande under loppet.
Inför Berlin Marathon fick jag göra ett självtest på nätet, relevanta frågor, mycket vettigare än att ta vårdpersonal i anspråk.
Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#5
13 juli 2016 kl 08:14
1 Gilla
Nu har jag anmält mig till Florens, ser verkligen fram emot det!
1978 • Stockholm
#6
13 juli 2016 kl 14:24
Gilla
Lycka till Cecilia.

Har jag förstått det korrekt att jag kan anmäla mig och betala och sedan i efterhand skicka in läkarintyget? Jag behöver inte ha läkarintyget klart och inskickat då jag anmäler mig?
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
13 juli 2016 kl 17:46
Gilla
Du kan skicka läkarintyget efter anmälan, det finns anvisningar om att scanna in och maila (sen tar man med en kopia och originalet för säkerhets skull men ser till att ha en inskannad kopia kvar, det gäller ett år).
Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#8
13 juli 2016 kl 19:51
1 Gilla
Johan: Tack! Bekräftar att det är precis som Oldboy skriver, det gick bra att anmäla sig utan att ha läkarintyg färdigt.

Det stod (i anmälningsproceduren) att det skulle vara från en italiensk läkare, och det förstod jag att inte kunde stämma (har aldrig stött på krav på nationalitet på läkaren bakom läkarintygen), men jag mailade dem för att säkerhets skull, och egentligen kanske mer för att de kanske kan ändra på hemsida, så inte fler blir förvirrade. Och de bekräftade att det inte krävdes en italiensk läkare. Så bli inte förvirrade av de formuleringarna, om de inte ändrar texten.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.