Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 4170 visningar

Ont vad o knät

ulrika
1973 • avesta
#1
21 juni 2016 - 22:01
Gilla
Jag har hela våren tränat cykling. Sista vändan jag tog fick jag först känningar i vaden. Fortsatte att cykla men sista 5 km fick jag så ont.
Har nu vilat i 2 veckor det har blivit bättre men inte helt. Första veckan gjorde det ont utsidan av knät och det kändes i vaden.
Smärtade när jag gick i trappor. I dag gör det inte ont när jag går i trappor men känns lite. Tror sadeln var för hög o att klossarna att fel.
När vågar man börja springa ?
/Ulrika
1965 • Kungsholmen
#2
22 juni 2016 kl 12:09 Redigerad 22 juni 2016 kl 12:09
Gilla
Hur långt är ett snöre? ;-) Frågan du ställer, ställer sig nog alla skadade gång på gång. Tänk om det fanns en app som talade om vad som var säkert, den hade jag betalat multum för!

Jag har följande rutin:
1. Har jag varit helt fri från smärta under gång och normal vardag i några dar så vågar jag testa 2-3 km lätt jogg där jag omedelbart bryter om det blir mer och mer smärtsamt. Lätt obehag får tolereras.
2. Blir skadan mycket värre 1-2 dagar efter test, blir det längre vila, annars fortsätt öka belastning lätt. Men spring aldrig förrän känningar från förra pass är borta.
3. Går något åt fel håll. Jag klarar kortare o kortare utan obehag, eller jag får nya smärtproblem i skadan så backa tillbaka och börja om från 1.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
23 juni 2016 kl 12:07
Gilla
Om du inte blivit återställd efter två veckors vila tycke jag du ska försöka få en diagnos. Är det en muskelbristning (ja, de kan smyga sig på också) så behöver du rehabträning för att slippa få tillbaka skadan. Men lätt jogg kan man köra parallellt enligt Peter P:s rutin.

Men det lär inte skada att börja med excentriska tåhävningar när du blivit smärtfri. Reda nu kan du massera och stretcha lätt, känn särskilt efter om du har nån knöl eller grop i vaden där det gör ont. Är smärtan utbredd är det nog en överbelastningsskada och då kan det vara mycket stretch som gäller. Som du hör är det bra att veta vilket......
ulrika
1973 • avesta
#4
24 juni 2016 kl 09:54
Gilla
Hej ska till sjukgymnast på onsdag. Tänkte prova o cykla 5 km i dag. Det går bra att gå med hunden . Känns faktiskt mest på morgonen när jag sovit. Hoppas jag får hjälp
/Ulrika
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.