Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 12591 visningar

Hälsporre----lite bättre.

A Persson
1963 • Trelleborg
#1
2 september 2015 - 20:59
2 Gilla 
Jag skrev tidigare i veckan ett inlägg att jag kände mig bättre av tejpningen jag gjorde för min hälsporre, Fick i måndags hem en strumpa som jag beställt ( man provar allt..) och tog bort tejpningen och tog på strumpan. Sen har jag haft den sen dess. Med undantag från när jag duschar. Och jag tror knappt det är sant, eller att jag vågar skriva det här...men jag nästan inte ont mer! Och svullnaden är nästan helt borta! Jag vågar knappt andas när jag skriver det, men det är sant!
Strumpan jag har kan ni läsa på länken nedan och jag beställde min på Apotea. http://www.rehabbutiken.se/fs6-hälsporre-18066073

Nyfiken på om någon annan också testat den och vad ni tycker.
1976 • Västerås
#2
3 september 2015 - 16:15
Gilla 
Intressant.
Är det en strumpa eller ett par?
När jag känner av i fötterna är det i båda tyvärr.

Funkar det kan man vara sugen på att testa på produkten.

Vad är det för skillnad mot tex en vanlig kompressionsstrumpa från CEP (eller annat märke men jag råkar ha dom)? Dom strumporna tar ju foten men även vaden. Är det en hårdare kompression just över PF och hälen?
A Persson
1963 • Trelleborg
#3
3 september 2015 - 16:33
Gilla 
Det paket jag beställde på apotea innehållet två strumpor. Vet inte vad skillnaden är mot vanliga kompressionstrumpa, för jag har aldrig använt sådana förr. Jag tycker inte de spänner jättemycket. Jag har medium (st 38 i skor). Var inne och läste vad folk skrev om dem. Överlag var det positivt och de rekommenderade att om man stod och valde mellan två stl skulle man ta den störr.
Vet inte om det var tejpningen jag gjorde förra veckan (3 el 4 dagar) som har gjort det bättre eller om stumpar fungerar. Verkar osannolikt att tejpningen ska ha hjälpt så bra eller så är det stumpan..känns bättre och bättre allafall.
Brukar inte tro på sådant här, men nu vet jag inte vad jag ska tro. Vet inte om jag vågar vara utan den.... inte än iallafall för smärtan har varit olidlig!
Magnus Kristiansson
1972 • Trollhättan
#4
4 september 2015 - 08:36
Gilla 
Om strumpan kramar åt foten och senan under så borde det ju egentligen ha motsatt effekt mot vad man vill ha. Man vill ju avlasta senan under foten så mycket som möjligt om det är hälsporre man har.
Jag undrar också lite när du, A Persson, skriver att svullnaden nästan är borta. Vad är det för svullnad? Jag har själv haft hälsporre länge men någon synlig svullnad har jag aldrig sett av. Det rör sig ju nästan alltid om en inflammation i hälseneinfästningen under hälen och så vitt jag vet så borde inte det bli en svullnad av den som är synbar.
Men känns det bra och man upplever att strumpan hjälper så är det ju givetvis bra.
A Persson
1963 • Trelleborg
#5
5 september 2015 - 10:03
Gilla 
Jag har varit svullen på insidan av hälen, och runt och under hälen, som har varit röd, varm och svullen. Om man är det av hälsporre vet jag inte för jag har aldrig haft det förr. Kan ju vara senor som är överansträngda för att jag har gått konstigt när jag har haft så ont.
Upplever inte att strumpan kramar åt foten på speciella ställen. Den smiter åt bara... Vet inte vad det är, men det känns bra iallafall.
Skrev inlägget för att höra om det är fler som använt den och ville höra vad de tycker.
1979 • Enskede
#6
9 oktober 2015 - 06:30
Gilla 
#5
Upplever du fortfarande att strumpan hjälper?
A Persson
1963 • Trelleborg
#7
27 oktober 2015 - 20:31
Gilla 
Hej ! Jodå jag tycker verkligen den har hjälpt! Är inte röd och svullen längre. Nu har jag den bara på nätterna och ibland på dagarna. När jag började med den hade jag på den dygnet runt i säkert en månad. Men jag tycker verkligen den har hjälpt mig
1961 • Stockholm
#8
28 oktober 2015 - 17:50
Gilla 
Detta låter ju som en mycket intressant strumpa! :)
Jag behöver dock inte använda den själv eftersom min hälsporre är botad delvis av en annan strumpa. :)
Jag hade också en massa andra övningar/metoder som var suveräna för mig som jag beskrev i denna tråd:
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=38766

Länkar till Strassburg-strumpan / Stretch-up sock:
http://www.gaochlopkliniken.se/produkter/camp-scandinavia-stretch-up-sock
http://www.runningwarehouse.com/Strassburg_Sock/descpage-STRASOC.html

Långvarig skonsam stretchning/kompression, ökande av blodcirkulationen tror jag på, därför kan jag tänka mig att din strumpa också kan vara ett bra komplement i behandlingen.


1971 • UMEÅ
#9
29 oktober 2015 - 14:40
Gilla 
Hade problem med hälsporre/plantar faschit i ca 10 månader. Fick därefter tips om stötvågsbehandling. 6 behandlingar senare var jag symptonfri.
A Persson
1963 • Trelleborg
#10
29 oktober 2015 - 19:08
Gilla 
Johan Bergström, har du testat strumpan?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.