Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2573 visningar

Hälproblem!

1981 • Rolfstorp
#1
13 juni 2015 - 04:21
Gilla
Hoppas att någon kunnig, eller mindre kunnig, kan hjälpa mig att reda ut vad detta kan vara...
Har ont i hö.häl I VISSA LÄGEN. Har inga problem med att gå, stå, springa, sova, äta, köra bli etc. MEN när jag sträcker ut höger ben och vinklar foten uppåt (tårna mot smalbenet) så bränner/stramar/ömmar det något fruktansvärt i nederdel, utsida häl.
Någon här som varit med om något liknande?

Vänligen // Daniel
1973 • Åkersberga
#2
13 juni 2015 kl 16:30
Gilla
Jag har haft samma besvär lite till o från under åren jag hållit på med löpning. Det tilltar lite när jag tränar mycket eller intensivt men det har blivit bättre sista året. Jag stretchar dock inte ut ben och fötter på det sättet längre så det kanske finns kvar.
Tror det uppstår stelhet, småskaliga skador mm i och kring hälen som får vara med om mycket stöt och belastning hela tiden eller så kan det vara en nerv som kommer i kläm och stramar i utsträckt läge.
Vet inte om det var till någon hjälp för jag har aldrig gjort något rehab åt det utan bara fortsatt med löpträningen som vanligt men jag kör också tåhävningar och även tunga sådana ibland utan att känna något under utförandet.

1981 • Örebro
#3
13 juni 2015 kl 21:05
1 Gilla
Det du gör är mer eller mindre en SLR , straight leg raise. Ett "nervsträckstest". Det du känner kan vara tecken på en irriterad nerv.
1981 • Rolfstorp
#4
15 juni 2015 kl 01:47
Gilla
Tack för svaren, Amir & Johnny! Bara att köra på då, med viss försiktighet, och hoppas på att det släpper.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.