Löpning Träning 11 inlägg 7549 visningar

Svett och etikett, vad tycker vi om detta?

1991 • Åkersberga
#1
27 april 2014 - 08:11
Gilla
Har ni inte sett detta program, se det!
Roligt, intressant och ställer en hel del viktiga frågor! http://www.svtflow.se/video/1929194/avsnitt-1-bodybuilding

Frågan är, hur ställer ni er till detta?
1969 • Bara
#2
27 april 2014 kl 09:48
Gilla
Hade svårt att ta till mig att programmet handlade om träning och diet eftersom det också var en smula sexistiskt.
T Springsson
1970 • Skotrampa
#3
27 april 2014 kl 11:24
1 Gilla
Tack för länk! Jag tycker det var ett mycket bra program. Både intressant och roligt. Kalle verkar vara mycket sympatisk och ärlig. Ser fram mot övriga avsnitt som handlar om andra sätt att träna sin kropp.
Hanna Berg
1987 • Nacka
#4
27 april 2014 kl 12:28
Gilla
Jag tycker det var ett ganska trevligt avsnitt (nån sexism märkte jag inte av)
Tycker man kunnat få se lite mer av träningen från dom som sysslar med det normalt. Men med hans utgångspunkt i att visa att kroppen klarar mer än man tror (och inspirera folk till att testa fler sporter/träna mer) tycker jag det passade bra :) Kul med fitness, och så ska han köra strong man också ,roligt :)
1969 • Bara
#5
27 april 2014 kl 13:04
3 Gilla
#4, det hade kallats sexism om Kalle hetat Kajsa och visat upp sig i minimala trosor till männens glada skratt. Kanske jag tänker för mycket men min hjärna saknar förmåga att filtrera bort något.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#6
27 april 2014 kl 13:12
Gilla
Hah.. något sexistiskt, ja.
Hanna Berg
1987 • Nacka
#7
27 april 2014 kl 18:51
3 Gilla
Villkoren i herr och damklasserna är i princip samma. Det blir ju inte sexism bara för att det handlar om kroppen. Hade inte haft någon annan reaktion på om det varit en Kajsa i programmet. Om det inte är sexism när det handlar om mannen blir det inte sexism när det handlar om en kvinna, för det skulle ju i sig vara sexism....
"Fitnessarenan" är speciell eftersom kvinnor "får" ha muskler. Tränande tjejer får i helt otrolig utsträckning höra att dom inte får ha för mycket muskler etc. Mycket tröttsamt.
1991 • Åkersberga
#8
27 april 2014 kl 19:53
1 Gilla
När jag väl såg programmet så skrattade jag väldigt mycket dels för att Kalle är rolig, dels för att allt det dom gör är så sjukt. Äta, träna och lacka sig som en bil lixom? Vad är det för liv? O andra sidan vi som löpare kanske också springer väldigt mycket och äter hälsosamt kan också ses som väldigt extrema, men jag anser att det bodybuildarna är ohälsosammare då dom oftast gör det för utseendets skull och för att få bekräftelse. Där tycker jag även att Kalle vinklar det väldigt bra då han både säger att han hade väldigt roligt när han stod och spände sig inför juryn men också att han ville att vi skulle skita i allting som han tidigare hade sagt i programmet. Sen tycker jag verkligen att det är inte är snyggt att vara så totalt deffade som både tjejerna och killarna var, såg ju egentligen bara sjukligt ut..
Skulle vi löpare också börja lacka oss innan lopp kanske?
Hanna Berg
1987 • Nacka
#9
27 april 2014 kl 20:13
1 Gilla
haha, nej vid tävlingsmomentet ser dom ju lustiga ut :) och det är väl också anledningen (har jag för mig) till att dom inte får vara med i typ Riksidrottsförbundet som sport eftersom man bara visar resultatet. (TYp byggt en racingbil, men visar upp den istället för att köra ett lopp) Då verkar ju fitness-five vara mycket roligare där man får nyttja den fina fysiken man byggt (och slipper tokdeffa in för on-season). Extremer & elitidrott är väl sällan hälsosamt i längden.

Jag som gillar att lyfta tungt hoppas att folk blev inspirerade och inte tänkte så mycket negativt. Precis som många löpare som får diverse mindre uppmuntrande frågor och ifrågasättande av allt från familj till kollegor får ju de flesta superfokuserade på alla områden tyvärr höra samma saker. Så alla som tränar får klappa varandra på ryggen istället, oavsett gren :)
Acke5
1959 • Göteborg
#10
27 april 2014 kl 20:44
1 Gilla
Jag är väldigt imponerad över den träningsinsats som ligger bakom dessa "kroppar". Är verkligen sporten ohälsosam, eller är det tiden inför tävling som är lite sjuk?

Hannas liknelse med bilshow är inte så dum - även om jag själv inte vill ha en gammal jänkebil så uppskattar jag verkligen att få se dem när de är välvårdade och vackert lackerade. Hängivna människor är det någonting speciellt med!
1975 • Hässelby
#11
27 april 2014 kl 21:17
1 Gilla
Min lillebror sysslar med natural (dvs. doping-/drogfri) bodybuilding och träningsinsatsen han lägger ner motsvarar definitivt en elitidrottares.

Sedan ser jag inte så vansinnigt stor skillnad mellan att tävla i att springa fortast och att ha störst muskler - inget av det har ju någon direkt funktion för det liv vi människor lever idag (mer än att vi tycks fascineras över människor som är särdeles duktiga på vissa saker). Båda sakerna är ju resultatet av grenspecifik talang och hårt arbete och det vore tråkigt att säga att det ena är finare eller bättre än det andra. :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.