Löpning Övrigt 3 inlägg 3593 visningar

Deltagare till studie

1987 • Stockholm
#1
3 februari 2014 - 10:12
Gilla
Hej!
Vi är två studenter som läser sista terminen Karolinska Institutets sjukgymnastprogram. Vi har valt att skriva vår c-uppsats om barfotalöpning då det är ett omtalat ämne som det gjorts en del studier kring, men resultatet av dessa är ofta att det behövs mer forskning.

Studien kommer utgå från intervjuer. Vi vill få en bättre helhetsbild av löpning i barfotaskor genom att låta barfotalöpare berätta om sina upplevelser. Vi söker deltagare som löptränar regelbundet och huvudsakligen använder sig av barfotaskor. Intervjuerna är tänka att genomföras under vecka 8.

Är du intresserad av att vara med i studien eller har du några frågor, vänligen hör av dig till oss!

Moa Lindberg
moa.lindberg@stud.ki.se

Anne Molin
anne.molin@stud.ki.se
1970 • Fagersta
#2
3 februari 2014 kl 10:29
Gilla
Jag vill väldigt gärna vara med i er studie!
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
3 februari 2014 kl 20:19
Gilla
Anne, vill göra dig observant på att det slarvas med begreppet barfotalöpning, ska man göra vetenskap måste man vara så precis man kan.

Det finns löpare som springer helt barfota (det finns en tråd om det hör på jogg, tror den heter "Barfota på riktigt" eller nåt sånt.
Det finns skodon som helt saknar dämpning i den tunna sulan, allt från sock-i-plast till de flesta (inte alla!) modeller av Five-fingers. Det är väl det närmaste man kan komma den motsägelsefulla benämningen barfotaskor.
Somliga kallar numera alla tunna och hyfsat flexibla skor för barfotaskor, särskilt om de har noll mm "drop". Det anser jag är fel, sådana skor har funnits i hundra år som tävlingsskor och kallas på engelska "racing flats", till skillnad närmast från spikskor som använd vid löpning på bana.

Sen tror jag du får fler svar med en effektivare rubrik som t ex "Barfotalöpare sökes till studie" eller genom att skriva inlägg i de mest populära trådarna som handlar om just barfotalöpning.

Lycka till med studien!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.