Skidor Skidor 4 inlägg 3009 visningar

Skaderisk för nybörjare

1993 • Alingsås
#1
30 september 2013 - 20:22
Gilla
Hej.
Ska nu som många andra börja träna inför vasaloppet, håller på att göra klassikern och de var säkert tio år sedan jag stod på ett par riktiga skidor.

Köpte mig ett par rullskidor i våras och har endast vart ute på ett par korta turer bara men nu är frågan, hur stor är skaderisken i jämfört med löpning? Kan man pressa kroppen lite mer, öka träningsmängden lite fortare osv?

/Jonathan
Jonas Julin
1966 • Örebro
#2
1 oktober 2013 kl 22:12
Gilla
Nu börjar det bli kallt och asfalten blir riktigt hård. Finns väl en risk att armbågar tar stryk. Jag har kört rullisar hela sommaren och nu får man "slå i" stavarna bra mycket hårdare för att få fäste. Och då frestar det ju på lite mer. Mitt tips är att slipa spetsarna inför varje pass för att ha så bra grepp som möjligt och för att då kanske inte behöva slå i så hårt. Men akta så att inte spetsen blir varm vid slipn.för då förstörs härdningen. /Jonas
_
_
#3
1 oktober 2013 kl 22:21
Gilla
Förutom armbågarna vid för mycket rullskidande så är skaderisken liten som jag ser det. Om man inte går omkull ;-).
Jag får blåsor i händerna. Det är det mest begränsande för mig, så det är svårt att köra mer än ett långpass i veckan.
Jonas Julin
1966 • Örebro
#4
1 oktober 2013 kl 22:31
Gilla
JA, helt rätt. Blåsorna glömde jag. och dom små kottarna har jag haft negativa upplevelser med. Det tar stopp om man kör på en sån, men kroppen fortsätter mot asfalten. :(

Men blåsorna har blivit bättre efter att jag lagt en rejäl klick klövervaselin på varje blåsa innan handskarna åker på. har klarat mig hyfsat på min längre pass efter den åtgärden. Och nu när det är kyligare går det också bättre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.