Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 3371 visningar

Löparkläder utan nanopartiklar/silverjoner

1976 • Mullsjö
#1
11 november 2012 - 22:14 (Redigerad 11 november 2012 - 22:15)
Gilla
Hej!
Börjar bli dags att shoppa nya löparbyxor.
De gamla R90-brallorna ger sakta men säkert med sig och nu när vintern (?) närmar sig skulle det vara skönt med lite nytt och vindtätt.
och när debatten hårdnar om plagg med silverjoner/nanopartiklar och hur de kan skapa multirecistenta bakterier undrar jag om det finns plagg att köpa som innehåller sådant.

Kom gärna med förslag på överdelar samt underställ. Just nu har jag ett gott ullmax-ställ samt ett äldre craft men det finns ju alltid köpbehov :-)

Tackar på förhand!

Mvh Patrick
Johan I
1987 • Örebro
#2
12 november 2012 kl 00:27 Redigerad 12 november 2012 kl 00:30
Gilla
Förstår inte vad du är ute efter, rubriken säger "utan" men sen "undrar jag om det finns plagg att köpa som innehåller sådant."

Det är väl annars bara att läsa vad som står på beskrivningar m.m. på det du köper. Som jag förstått det behövs inte alltid sådant deklareras dock, men det är väl något du lika gärna som någon annan kan göra efterforskningar om i så fall. Har du tänkt köpa i en vanlig affär, så kan du ju bara fråga där, annars finns ju internet till just för att söka om sådant. Allmänna tips på vad som är bra löparkläder finns ju också lite överallt, men samtidigt med slutsatsen att allt passar inte alla.

Skulle jag rekommendera något som med stor sannolikhet inte innehåller det du efterfrågar eller inte efterfrågar (oklart), så vore det väl Crafts overallset, antingen med vindbyxa eller tights. Performance eller Elite. För underställ så fortsätt på Ullmax eller Craft, båda verkar omtyckta och Ullmax vann ju nyligen ett test i Runners World med sitt Micro underställ, för andra året i rad.
Petersson
1980 • Linköping
#3
12 november 2012 kl 06:37
Gilla
Silverjoner används för att motverka dålig lukt, den som bekant största och värsta nackdelen med syntetiska träningskläder.
Köp ett par som inte skryter med att vara "Odour resistant/free."
1976 • Mullsjö
#4
12 november 2012 kl 07:45
Gilla
Hej!
Tackar för svar. Missade visst ett inte för det är som jag skrev i trådraden - utan silverjoner som gäller då jag också vill slippa multiresistenta bakterier.
Kan absolut göra undersökningar om detta och delge om någon behöver hjälp men för att kapa lite tid så ställde jag frågan och fick svar :-)
Skönt att Craft klarar sig utan silvret. Får ta mig en kik på deras grejer.

Lev väl!!
//P
Tor
1975 • Göteborg
#5
12 november 2012 kl 09:32
Gilla
"Jag ringde kundtjänst på Craft och de meddelar att i Crafts Pro Zero Extreme, Pro Warm och Pro Cool finns det silverklorid och titaniumdioxid för att förhindra lukt."
http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=613197
_
_
#6
12 november 2012 kl 09:52
Gilla
Att fråga i butiken om vad plaggen innehåller är oftast meningslöst. Butikspersonalen står ju bara där för att ta betalt, utan några närmare kunskaper om varorna. Eftersom det numera finns ett ökat konsumentmotstånd verkar det också som att tillverkarna, i de fall de skriver något alls om ev. silverinnehåll, skriver det med väldigt små bokstäver.
Själv har jag aldrig lidit av illaluktande rena kläder, men av stanken i tunneln vid Stockholm Halvmarathon att döma verkar odör vara ett faktum. Frågan är om vissa tvättar kläderna/sig själva över huvud taget?
Hur som helst tycker jag lukt/stank är ett ickeproblem i sammanhanget. Silverjoner i avloppet är förmodligen inte ett ickeproblem.
1976 • Mullsjö
#7
1 december 2012 kl 17:11
Gilla
Hej!
Nu har jag shoppat mig ett par Craft-tights och för att vara säker så ringde jag till Craft och kvinnan jag frågade bedyrade att man inte hade några silverpartiklar i kläderna. Man hade haft det i några kläder för ett tag sedan men tagit bort det pga debatten.
Hoppas hon inte ljög mig rakt upp i ansiktet.
Personalen på Teamsportia var däremot väldigt frågande till varför jag inte ville ha det i mina kläder och jag var tom tvungen att fråga två gånger. :-S
//P
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.