Löpning Träning 5 inlägg 2792 visningar

Hur ska jag bli bättre på att springa utomhus?

Fanny
1991 • Västerås
#1
11 mars 2012 - 13:25
Gilla 
Hejsan, jag har nyligen stepat upp min löpning rejält och skulle vilja ha lite tips av er erfarna löpare så att jag kan utvecklas ännu mer.

Eftersom vi bor i kalla Sverige, så har det enda sättet för mig att hålla igång löpning under de senaste halvåret varit genom att springa på löpandet. Dock är jag fullt medveten om att det inte är samma prestation på löpanbandet som ute i naturen. För närvarande springer jag 5 km tre gånger i veckan på 25:30. Medelhastigheten är därmed ungefär 5.06 per km, vilket jag är ganska nöjd med.

Dock funderar jag på att delta i vårruset som är inom 2 månader, och funderar därmed på hur jag ska förändra min löpning så att jag blir ännu bättre UTOMHUS. Jag läste någonstans att det räcker att springa en gång i veckan, om man tar ut sig hårt och springer i ungefär en timme. Stämmer det, eller hur gör ni?

/Fanny
1981 • Dals-Ed
#2
11 mars 2012 - 13:48
Gilla 
Enda sättet bli bättre på utomhuslöpning är att ge sig ut och springa utomhus. :)

Beroende på hur underlaget, temperaturen och vädret är kommer du snart märka om det flyter på sämre, lika bra eller bättre. Om det sen räcker med en timme beror på din målsättning men mitt råd är iaf att springa utomhus så mycket du bara kan fram till tävlingen. Förutsättningarna utomhus kommer förändras precis varje gång du springer och det kan vara en bra erfarenhet ha med sig på själva tävlingsdagen.
Magnus
Stockholm
#3
11 mars 2012 - 13:49
Gilla 
Jag skulle nog försöka springa mer än en gång per vecka..helst 2-3 som du gjort nu. Blir det mer än 5 dagar mellan passen kan det vara lite för länge för att ska fortsätta förbättras. Sen om du vill ha lite variation kan du ju springa ett av 5km-passen lite snabbare, och kanske förlänga ett av dem för att få lite mer uthållighet, då skulle du på en vecka fortsätta med ett 5km-pass lugnt, ett 5km-pass lite snabbare och kanske 8-10 km en gång i veckan med ett delmål att springa en timme i framtiden. Nåt sånt.
1980 • Stockholm
#4
11 mars 2012 - 16:15
Gilla 
jag har tre bra tips.

mängd, mängd och mängd!

man kommer långt på mycket mängd.
David Roth
1973 • Vellinge
#5
11 mars 2012 - 17:28
Gilla 
Håller fullständigt med Tobias. Men skulle vilja lägga till intervaller, långa som korta. Har hjälpt min löpning oerhört mycket.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.