Löpning Avancerad träning 3 inlägg 6416 visningar

Snabbhet/explosivitet

1975 • Växjö
#1
15 juli 2011 - 19:40
Gilla
Har ju naturligtvis skrivits en del om. Men jag vill ha fräscha tips. Tror mig kunna fixa 1km på 3.00min inom 1 månad.(bra för mig) MEN jag vill lira fotboll igen och då måste jag bli explosiv och snabb på kortare distanser.
Frågan är: HUR??

Är det Knäböj som gäller?? Finns några alternativa övningar? Andra övningar? Har dessvärre total avsaknad av bålstyrka orkar knappt 20 sit ups, så det kan ju vara nåt att träna mer på förstås, men just snabbhet i benen längtar jag efter.

Vill bara få lite råd.och åsikter, så plita gärna ner några rader. Har för första gången i mit liv börjat tycka om styrketräning, så finns det nåt att hämta där så lyssnar jag gärna:)

mvh
Magnus
Stockholm
#2
16 juli 2011 kl 12:25
Gilla
Marklyft. knäböj, utfallssteg med hantlar/skivstång är alla bra övningar. När du kört dessa i nån månad eller mer och fått upp styrkan kan du försiktigt börja med diverse hoppövningar..här finns några exempel:
http://www.youtube.com/watch?v=k9RLndmRijk
http://www.youtube.com/watch?v=_zLTDUFjbXA
Per-Anders Ekman
1962 • Örebro
#3
16 juli 2011 kl 18:01
Gilla
Har Du noll styrka i bålen - var försiktig med "riktiga" styrkeövningar s benböj marklyft m.m. Det finns mängder av rörelser/övningar för benstyrka. VÄlj någon enkel o överkomlig.
De angivna övningarna kräver bålstyrka /tveklöst!/ o är dessutom svåra att utföra korrekt utan instruktör. Har själv tävlat i styrkelyft o tror jag vet vad jag talar om.
Om Du ändå vill testa: Börja försiktigt. Fråga de omkringvarande "hur det ser ut" .. Folk på gym är ofta vänliga o gillar träningssnack !
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.