Löpning Träning 4 inlägg 2216 visningar

migrene og trening

1962 • Skedsmokorset
#1
29 april 2011 - 19:36
Gilla
Hei! Er det noen som har erfaring med å løpe under migreneanfall? Er det greit å løpe når en har tatt medisin og føler seg litt tung og sliten? Jeg har gjort det flere ganger, også løp, men merker godt at jeg ikke yter 100 %!
Susanne Gustafsson
1968 • Nyhamnsläge
#2
29 april 2011 kl 21:15
Gilla
Jag har provat springa med migrän ibland, främst för att jag hoppats att ansträngningen ska göra att det går över. Jag läste en artikel för länge sedan om en läkare som dessutom var inbiten löpare - och som led av kraftig migrän. En gång tvingade hon sig att springa trots huvudvärken - och den gick över! Hon hade därför börjat bota sina migränattacker med löpning. För mig har det tyvärr inte funkat. Kanske för någon annan? Jag gillar inte att ta migränmedicin, står hellre ut med smärtan, så jag vet inte hur det är att springa med medicin i kroppen. Något positivt jag märkt däremot är att nu, när jag tränar i större utsträckning än för några år sedan, så får jag betydligt färre migränattacker än tidigare. Har du provat att springa m e d migrän men u t a n medicin någon gång? Annars kanske det är värt ett försök. Lycka till!
Micke Larsson
1971 • Norge
#3
30 april 2011 kl 12:51
Gilla
Hörde om en kille som (precis som i Susannes exempel) valde att försöka springa bort sin migrän. Han bokstavligt toksprintade och upplevde att det hjälpte.

Min egen migrän gör sig bäst i ett mörkt och tyst rum, så jag har inte testat. För övrigt tycks min migrän i det närmaste ha försvunnit efter att ha gått från 2-3 helvetesattacker i månaden i 20-årsåldern till 2-3 hanterbara migränanfall per år nu. Ett positivt ålderstecken...
1969 • Stockholm
#4
30 april 2011 kl 23:14
Gilla
Ni kanske har utrett det här noga och vet att det inte är fallet och bortse från det här i så fall, men jag kom att tänka på Hortons sjukdom som yttrar sig väldigt likt migrän och i många fall botas av extra syrgas. Vad jag vet så har man fortfarande inte förklarat hur det funkar, men det är väl belagt att det gör det. Det tycker jag låter som att om man kan tvinga sig till ansträngning och få upp flåset, så skulle det kunna vara besläktat, eller?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.