Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3408 visningar

ont i framsida lår - bara när jag sträcker ut stegen

Maria Wernersson
1984 • München
#1
7 juni 2010 - 00:47
Gilla
Jag började springa på allvar igen för ungefär en månad sedan. För cirka en vecka sedan märkte jag att jag hade en obehagskänsla i vänster framsida lår när jag försöker att öka farten lite och sträcka ut benen lite. Det går hur bra som helst när jag joggar men som sagt, när stegen blir längre så gör det lite ont. Jag har dock sprungit på trots det onda eftersom jag allra mest just joggar.

Idag spelade vi dock brännboll och nu gjorde det riktigt ont. Inte så att jag inte kunde spela eller så, men så pass obehagligt att jag ibland blev tvungen att hoppa några steg på andra foten under sprinterna.

Det spänner/drar till mitt på lårets översida när jag sträcker ut benet under löpning. Jag har inte åkt på så många träningsskador förutom knäproblem förut så jag är inte så bra på att identifiera det onda. Kan det vara en sträckning/bristning? och är det bra att fortsätta träna då om jag håller mig till jogging? Ska jag göra något speciellt för att ta hand om det även om det inte gör ont till vardags utan bara just när jag försöker springa lite snabbare? Det syns inget på utsidan, det är inte svullet, finns inga blåmärken osv.
Maria Wernersson
1984 • München
#2
7 juni 2010 kl 13:33
Gilla
Uppdatering: Idag gör det ont även när jag går vanligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.