23 februari 2010 kl 21:11
Redigerad 23 februari 2010 kl 22:19
Kan inte fatta att denna tråd inte fått fler intressenter!
Josefine, stort tack, kesoplättarna står nu ofta på matsedeln! Jag brukar "pimpa" dem med rivna morötter, kanske lite spenat och fullkornsmjöl. (tyvärr pimpade jag den idag även med lite rivet finger, kändes sådär som vegetarian, men då endast jag smaskade plättar försökte jag glömma det hela).
Min bästa kesorätt för 2-3 är:
1 burk keso (500g)
1-2 avocado
2 tomater
1/2 röd lök
salt & peppar
Hacka avocado, tomat och lök. Blanda med salt, peppar och keso. Gör vitlökssmör och smörj en delad ciabatta (2 halvor) per person. Grilla en stund i ugnen. Ös på med kesoröra och njut. Ständig sommarmiddag när vi inte orkar laga :-)
Annars denna:
Marinera en påse quornbitar (kan lätt bytas ut mot kyckling) i olja, vitlök och oregano.
Stek quornbitarna så att de får lite färg.
Häll på en matlagningsgrädde (eller vanlig grädde om ni som jag skyr tillsatser, då kan man ju blanda ut med mjölk om man är fettfobiker)
Låt koka ihop, salta peppra
(någonstans här undertiden kokar du valfri pasta)
När såsen ser klar ut häller du i fetaost efter tycke och smak (ett paket brukar vara bra, men du, köp riktig feta och ingen komjölksfeta)
Tag från värmen, häll på oliver (eller servera dessa bredvid) 1-2 hackade tomater och servera genast med pasta
Garnera med lite ruccola.
Få ingredienser, lätt gott och bra uppladdningsmat.
now, give me yours.