26 november 2008 kl 22:07
Nja, jag äter faktiskt mer kalorier än jag förbrukar.
Jag går då inte upp i vikt.
Det är egentligen kärnpunkten i mina inlägg i denna debatt.
Jag förde mat-dagbok en vecka i Augusti. Kommer inte ihåg några siffror dock.
Kontentan blev att jag åt mer kalorier än jag förbrukade. (tränade inte pga skada)
Nötter var den stora kalori boven vill jag minnas.
Jag sitter på rumpan hela dagarna på jobbet och knackar på en dator.
Inte mycke kalori åtgång där inte.
Vad kan detta bero på då?
Jag tror att kroppen har lättare att bryta ner min "naturliga" mat.
Den bränner väl kalorier fortare än pasta/bröd/socker/lättmjölk ätarna.
Nån som har en bättre förklaring?
Jag var lite över normal viktig men gick inte ner.
Då började jag med Colting metoden, vips stack det ner ifrån 78 till 72.
Jag ökade faktiskt intaget, men enligt Colting med bättre mat.
En fullständigt ovetenskaplig undersökning av mig visar att:
Äter jag fíl med bra musli till frukost så blir jag trött på jobbet.
Äter jag en grönsaksomelett är jag jättepigg hela dagen.
Äter jag rågbröd med ägg/makril i tomatsås blir jag åxå jättepigg.
Muslin innehåller nog en hel del för snabba kolhydrater är min slutsats.