Löpning Skador & Rehab 22 inlägg 21205 visningar

smärta mellan hälsena och fotknöl

1994 • Luleå
#1
4 mars 2019 - 22:29
Gilla
Bild uppladdad av Marcus
Har under senaste tiden fått en konstig stickande känsla mellan inre fotknölen och hälsenan, som i mellanområdet. Har även känt ovanför på foten i vristen på vänstra sidan.

Det är en märklig känsla och den känns extra tydligt när jag landar tydligt och ordentligt på framfoten.

jag har i höstas trampat snett några gånger, kan det ha med det att göra? Tips?
< < < 1 2 > > >
1970 • Mörrum
#21
28 januari 2020 kl 21:47
1 Gilla
Löpare brukar inte gilla styrketräning vet jag, men i vissa fall, som kanske i ditt, så behöver du nog få veta dina svagheter och hur stärka upp dem för att andra muskler och muskelfästen inte ska bli överansträngda och börja göra ont. Kroppen är som en orkester; spelar en muskel taskig musik så låter resten av stycket illa.

Jag gillar sjukgymnaster med idrottsintresse. De kan snabbt utröna vilka svagheter man har i de olika muskelgrupperna och hur svagheterna påverkar övriga muskler och varför man har fått ont.

Stretch tror jag inte mycket på, mer än för stunden. Muskeln är överansträngd av en anledning, troligtvis för att den får jobba järnet för att någon annan muskel inte mäktar med jobbet och då hjälper inte stretch på sikt.

Mitt råd är således; gå till en idrottsspecialiserad eller -intresserad sjukgymnast och red ut varför du har ont. Först då kan du angripa orsaken, inte bara lindra symtomen.

Jag har flera erfarenheter av t ex 6 månaders Plantar Fascit, som blev avhjälpt på tre veckor med rätt diagnos och rehab. Löparknä på båda sidor i olika omgångar likadant. Senast för tre år sedan hade jag en överbelastad Tibialis Posterior, som gav liknande symtom som de du har. Ingen stretch alls, däremot riktad styrketräning.
1957 • Drammen
#22
28 januari 2020 kl 22:43
Gilla
Hadde problemer i samme området i sommer. Mye som passerer akkurat der. I mitt tilfelle var det flexor hallucis longus som spøkte. Lykke til
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.