5 september 2012 kl 09:52
Jag brukar äta som vanligt dagen innan. Kanske lite mer kolhydrater.
Dagen för loppet brukar jag äta väldigt lite. Gillar inte att springa på full mage.
I söndags sprang jag en skogsmarathon som började kl 10.15 och då åt jag t.ex. frukost kl 7.30 bestående av en fralla med ost och marmelad, en kopp kaffe och ett glas juice. Sen drack jag långsamt mellan kl 8 och kl 9.30 0,5 l blandsaft med 0,5 dl druvsocker tillsatt.
Därefter förlitar jag mig på sportdrycken i vätskekontrollerna.
Men tidigare i somras sprang jag Salomon trail halvmara i Kristianstad där starten gick vid fyratiden på eftermiddagen har jag för mig. Den dagen glömde jag äta lunch så då åt jag bara en knäckemacka med ägg till frukost och sen samma halvliter saft med druvsocker någon timme innan loppet. Men då var jag lite onödigt hungrig vid start. Rättade dock till sig hyggligt så fort jag började springa men jag hade nog gjort en bättre tid med lite mer energi i kroppen den dagen. Så det var lite klantigt. :-)
Men hellre för lite än för mycket för min del för så länge det finns sportdryck i vätskekontrollerna eller i camelbaken tycker jag att det går bra att tanka energi längs vägen. Hellre det än en full tung mage.