Löpning Skador & Rehab 299 inlägg 65080 visningar

Twar

Wilerna
1978 • Göteborg
#1
28 november 2011 - 21:58
Gilla
Jag behandlas just nu med antibiotika doxyferm för prover har visar att jag bär på bakterien twar. Jag diagnostiserade mig själv gick sedan till en privatklinik och övertygade läkaren om att ta ett twar prov. Läkarna vet ingenting om twar. Detta har jag lärt mig under 1 år av besökande på olika vårdcentraler, privatkliniken - har fått höra att det inte är något fel på mig, att jag möjligen äter dåligt. Vårdcentraler förövrigt gav jag upp ganska tidigt, beroende på att det inte har ekonomisk möjlighet att ta prover.Jag har inte fått tag i någon läkare som kan besvara mina frågor om bakterien. Vet inte hur man vet att bakterien är borta? Om jag egentligen äter rätt antibiotika och rätt längd? Jag kan inte hjälpa det men jag har förlorat all respekt för de läkare jag träffat. Har också upplevt att unga läkare inte vill säga att de inte vet, då gissar dom hellre och riskerar patienters hälsa. Letar efter någon jag kan få ställa frågor till? Jag är dansare, jag kan inte låta bli att oroa mig kring hur vida det är säkert att träna, fysisk aktivitet under behandlingen och innan man försäkrat sig om att twar-bakterien är borta? Jag vore tacksam om nån vill svara på mina frågor och höra av dig till mig. Tack och hej. Berätta era historier! P.s. Är det någon som möjligtvis ha numret eller mejladressen till Gunnar Sandberg? (den ledande läkaren i sverige kring twar bakterien).
Vänliga hälsningar!
< < < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > > >
1965 • Värmdö
14 juni 2012 kl 22:24
Gilla
Tack Dana, skall plugga på.

Har ätit Doxyferm sedan i måndags nu, inne på fjärde dagen, och känner ingen större skillnad. Lite piggare ben, jag kan gå upp för trappor utan att benen ruttnar direkt. Positivt.

Däremot är hjärtklappningen kvar, till och med lite värre än tidigare, känns sådär.... (Hårdare slag, inte snabbare)
Funkar att sova vilket känns bra.
Tjock i halsen fortfarande o lite torrhosta.

Får väl ge det ett par dagar till med tanke på medicinen. :-)
1965 • Värmdö
14 juni 2012 kl 23:10
Gilla
Har nu läst materialet som du länkade till Dana, vilket gav mer insikt o lite svar på vissa frågetecken om mina symptom, och lite lustigt även svar på ett av mina påståenden i inlägget innan - det tar längre tid in i antibiotikakuren att känna av förbättring än andra infektioner.

Sen en lite oroande sak. Sandberg skriver att Doxyferm och antibiotika i samma grupp skall ges i dubbel dos o dubbel tid. Jag skall äta i 14 dagar vilket är längre än vanligt, men jag äter bara en tablett dagligen (förutom första dagen) . Ska maila Sandbergs skrift till min läkare o be om att få dubbla dosen.
Dana
1965 • Helsingborg
15 juni 2012 kl 08:42
Gilla
Hej Peter,
bra om du hade nyta av artikeln. som du säger mycket har blivit (för mig med) klarare och det viktigaste är att inte ge upp.
lycka till och krya på dig.
mari
1968 • Falun
16 juni 2012 kl 23:03
Gilla
Med enkel dos märkte jag ingen förändring alls... tyvärr.. och vc är inte ens intresserad av att följa upp proverna :( Ramlade över en engagerad stafett.. men den har tyvär flyttat vidare..
Har penicillin hemma men ville ju i första hand kolla nya provsvar... jaja det är som det är
polarn pelle
1958 • Hallsberg
27 juni 2012 kl 10:30
Gilla
För lite svavel orsaken till många sjukdomar. Testa MSM eller vitlök.
I första hand är de svavelhaltiga eteriska oljor som finns i vitlöken och deras aktiva ämne allicin som tillmäts de läkande egenskaperna. Rönen har sammanställts av några amerikanska forskare vid Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och Weill Medical College of Cornell University i New York och publicerats i den medicinska tidskriften "Nutrial in Clinical Care".

Sänker kolesterolnivåerna
Forskarna koncentrerade sig i första hand på studier som undersökte vitlökens effekt på kända riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdom. Flera av dessa studier visade att vitlök kan sänka såväl kolesterolhalten, inte minst det så kallade LDL-kolesterolet (vilket är ett av de mest skadliga) och blodtrycket. Vitlök hjälper också till att hålla blodet lättflytande, vilket minskar risken för blodproppar och stroke.

- Det finns också flera studier, framförallt från Tyskland och Ryssland, som visar att vitlök kan bromsa ateroskleros [åderförkalkning], säger Peter Eneroth professor på Kliniskt Forskningscentrum på Huddinge sjukhus.

Dessutom fungerar vitlök som en antioxidant. Antioxidanter neutraliserar så kallade fria radikaler, det vill säga molekyler som bildas under ämnesomsättningen och som kan skada DNA och leda till kroniska sjukdomar, inte minst på hjärtat.

1981 • Katrineholm
29 juni 2012 kl 23:11
Gilla
Hej allihop! Jag har under den senaste månaden börjat må mycket bättre.
Helt fantastiskt underbart är det!
Jag har de senaste två månaderna börjat äta nyttigare mat(inget godis), vitaminer, vitlök, antioxidanter och den senaste månaden har jag druckit kolloidalt silver och käkat msm(svavel). Avslutade min senaste antibiotikakur för två månader sen och åt efter det mms2 i nästan tre veckor. Vad som hjälpt mig vet jag inte, men jag mår bra och det är huvudsaken. Tränar igen och
gör snabba framsteg :) Fortfarande lite seg i benen men det blir bättre. Försöker att inte tänka på ett eventuellt återfall, men lite skraj är jag..
Jag hoppas att detta kan hjälpa er som fortfarande lider av twar. mms2 är helt klart intressant, googla det! Samma gäller kolloidalt silver och msm.
mvh
Åsa
1983 • Fagersta
12 juli 2012 kl 20:03
Gilla
Sannerligen en intressant tråd...att jag inte läst här tidigare. :S
13 juli 2012 kl 11:11
Detta inlägg har raderats
1965 • Värmdö
20 juli 2012 kl 13:09 Redigerad 20 juli 2012 kl 13:20
Gilla
Hej Ingemar,

Fick mail om att jag hade ett meddelande från dig o det väckte mig lite, klart jag ska dela med mig, jag har ju faktiskt fått hjälp här själv.

Ok ,här kommer fortsättningen;

Jag är tyvärr inte frisk. Och min sambo har drabbats nu med.
Efter att ha haft turen att träffa en läkare från början som brydde sig och faktiskt kom på Twar direkt så fick jag Doxyferm i en dos som var lite längre än normal behandling, men inte så stark som jag läste mig till i dokumentet som dr Gunnar Sandberg skrev.

Resultatet blev att jag blev bättre i slutet och straxt efter behandlingsperioden, men aldrig riktigt bra.
Viss muskelkondition återkom o hjärtklappningen blev mindre o inte lika kännbar men det var inte tal om att börja träna igen.

Kanske lite mycket att läsa för er men här kommer min "Twar-dagbok";
TWAR

Peter:
14 maj sjuk (ev tidigare):
Akut kraftlös, tungandad o hårda hjärtslag. Period om ca 4 dagar m svullen o öm höger halsmandel.

22 maj akut sökn Cityakuten Hötorget Stockholm:
ekg, infektion, bt - UA

4 juni:
stor hälsoundersökning ink allergitester + borelia/twar test på Nackahälsan, Nacka Forum. Allt ok, provresulrat inom 7-10 dagar.

11 juni:
twarprov positivt, behandling m Doxyferm inleds 14 dagar x 1 x 100 mg (2x100 mg första dagen.)
Förbättring i slutet av behandlingen, dock med symptom kvar. Muskelstyrka bättre men kondition låg i förhållande till innan. Lätt att få hjärtklappning(kraftiga slag, ej högre frekvens) Tungandad, ständigt svagt irriterad i halsen. Långsamt bättre vid vila, sämre i samband m fysisk ansträngning(några timmar/dagen efter)
Muskelstyrkan allt bättre.

28 juni efterkontroll blodprov. Provsvar skulle komma via tfn från ansvarig läkare inom ca 10 dagar, trots att mottagningen stängde för semester tom den 20 aug.

7 juli
Ingen har hört av sig och mail till mottagningen har inte givit resultat.

20 juli Svar inväntas fortfarande.

E (Sambon)
7 juli sjuk (akut kraftlös o darrig, kraftiga hjärtslag, tungandad). Symptom uppstod på några få timmar över natten från den 6 juli.
Nacka närakut - ambulans till SöS: ekg, bt, puls ok. Hjärt o lungprover utan anmärkning. Satration 97-98%
Läkaren trodde inte på twar trots identiska symptom med mig och att jag hade hade fått diagnosen twar.

10 juli
E övertygar vårdcentralen efter mycket om och men att ta prov på twar. Vi väntar fortfarande på resultatet.

Både jag o E är allmänt kraftlösa. Promenad med hunden eller motsvarande resulterar i markant hjärtklappning och vi är allmänt trötta. Jag har en lätt irritation i halsen som kommer och går hela tiden men inte så mycket att jag tänker på att jag har en halsinfektion.

Överväger nu att försöka ta nya prover på annan klinik, kan inte vänta till 20 augusti när "min" mottagning öppnar igen.
Störst sorg är att inte kunna springa tillsammans med min 17 åriga son, något som blivit vår starkaste gemenskap och där vi planerat att springa TJurruset tillsammans.

Frågetecken;
Har min Sambo fått Twar? I så fall riskerar vi smitta vår son och det är helt oacceptabelt. Hur skyddar vi honom? Handhygien, räcker det?

Fick jag för låg dos Doxyferm och vad innebär det då för bakteriestammen som ev smittat min sambo? Är den resistent mot Doxyferm nu? (Behöver mitt provsvar också naturligtvis)

OM vi båda lider av Twar, hur fanken hittar jag en läkare som är beredd att jobba hårt för att hjälpa oss...
1965 • Värmdö
20 juli 2012 kl 15:59 Redigerad 20 juli 2012 kl 15:59
Gilla
Har läst lite i tråden från början och försöker värdera det som skrivs här.
Har även hittat en uppdaterad artikel i ett medicinskt forum där dr G Sandbergs artikel från 1998 kompletteras med en kommentar från honom skriven 2007.
Han skriver där att hans terapi/behandling idag skiljer sig mot det han skriver i sin artikel från -98;

"Aktuell kommentar till artikeln om Chlamydia pneumoniae;
Artikeln jag skrev 1998 var ett resultat av en rad framgångsrika behandlingar sedan 1994. Efter Livslust-programmet i TV vällde in förfrågningar, som vi bara kunde hantera genom att släppa ut den information som finns i artikeln, först i kopior, sedan via internet. Resultatet är över 10 000 förfrågningar där patienterna vill komma hit.
Vi har idag genomfört över 1 600 behandlingar, vad jag vet mera än någon annanstans i landet. Vi har genom utveckling av behandlingskoncepten nått allt bättre resultat, som nu ligger över 95 procents framgång. Viss recidivtendens finns men även den kan tas om hand, så att stabila slutresultat erhålls.
Det finns dock avsevärda problem med infektionen, som fått en grotesk ökad tillväxt i landet, särskilt bland ungdomar och yngre vuxna. Den är en mycket vanlig orsak till kronisk trötthetssyndrom och utbrändhet, men även i olika lungsjukdomar som astma och KOL. Infektionen finns också inblandad i alla möjliga tillstånd där nedstämdhet, irritabilitet och trötthet ingår liksom nedsatt fysisk förmåga. Självklart finns också en rad långvariga infektionstillstånd inom öron- näsa- halssektorn inklusive lunginfektioner.
Tyvärr finns det så få läkare i landet som har en verklig kunskap om infektionen, att jag räknar antalet på ena handens fingrar. Officiella institutioner som Smittskyddsinstitutet eller andra, vanligen upplysta läkare inom infektionen, öron-näsa-hals, allmänläkare, lungläkare m fl är ljusår ifrån adekvata kunskaper. Dessvärre har labbläkarna genom alla år skrivit över 90 procent felaktiga kommentarer på de serologiska svar på Chlamydia pneumoniae, och därigenom vilselett de läkare som har sjuka patienter att ta han om terapeutiskt.
Finns det mer kunskap att finna? Ja, kollegan Göran Falck har disputerat på denna infektion och hela 90-talet gjort en rad presentationer av denna sjukdom på läkarstämman. På internet kan man nu läsa över en miljon (!!) artiklar om infektionen, en raketartad ökning sista åren, framförallt på grund av kopplingen till artierioskleros, där infektionen idag är synnerligen misstänkt som orsak till denna process med alla sina konsekvenser.
Beträffande denna sjukdom är Sverige idag “ankdammarnas ankdamm”. Patienterna har ingen möjlighet att få behandling nästintill någonstans. Artikeln från 1998 angående terapin överensstämmer bara delvis med det behandlingsupplägg jag använder idag. Jag ber att få återkomma om detta framöver när jag får tid.
Karlsborg 07-02-16 Gunnar Sandberg"

Vem vet hur det skall gå till idag? Vilka mediciner, vilka nivåer på provresultat osv?

Vilken klinik/läkare är duktig på detta i Stockholm?
polarn pelle
1958 • Hallsberg
23 juli 2012 kl 13:04
Gilla
Ät rå vitlök så blir ni av med skiten. Ät mycket råa grönskaer frukter och bär, när man upphettar maten så förstörs massor med viktiga ämnen.
polarn pelle
1958 • Hallsberg
23 juli 2012 kl 13:20
Gilla
Intresant om mjölken som inte är så nyttig längre, pågrud av pastörisering och homogenisering. http://konspirationsteorier.ifokus.se/discussions/4fc79aafd3b4fd0a21012f26-boktips-mjolkrevolutionen
Man kan undra varför många läkare är så envist korkade. http://www.amalgamskadefonden.se/IB_2010-05_En_osannolik_comeback.shtml
1965 • Värmdö
26 juli 2012 kl 20:51
Gilla
Ett litet framsteg i jakten på hjälp kom idag. En läkare från sambons vårdcentral ringde upp och berättade att iGG (eller va de det andra värdet) uppvisade tecken på antikroppar hos henne, vilket visar att hon har eller har haft en infektion också.
Han ville prata med oss båda och efter ett kortare samtal ville han att vi båda kommer till kliniken i morgon fm för kompletterande prover på mig samt ev inleda ytterligare en behandling samtidigt för oss båda.

Det som kändes extra bra var att han tog Twar på allvar, att han sa att detta kan vara mycket svårt att upptäcka o behandla korrekt och att vi måste ta hänsyn till alla i familjen.

Han lovade inte guld o gröna skogar, däremot engagerade han sig på ett bra sätt. Håller tummarna.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
6 augusti 2012 kl 09:33
Gilla
Hej!
Lånar denna "nyttiga" tråd.
Har nu varit sjuk i två månader. Det hela började med feber, ont i kroppen, hosta och visst halsont. JourVC tittade en sekund i halsen (inga prover) och ordinerade Kåvepenin mot halsfluss. Hostan höll i sig och under utlandsvistelse tillkom snuva och kraftig nästäppa som utvecklade sig till bihåleinflammation. Först en kur Spektramox som hjälpte tillfälligt men efter ngt dygn utan antibiotika var febern och trycket där igen. Efter spolning av bihålorna och användning av Nasonex under hela perioden är jag fortf täppt. Odling av varet som spolades ut (dagen efter avslutad Spektramox) innehöll endast spår ev en "bakterie som normalt sett inte orsakar bihåleinflammation". Nu är jag återigen febrig, trött och huvudvärk och halsont. Det tar aldrig slut! har inte sprungit på två månader och hjärtklappningen och tröttheten är enorm.

Eftersom jag ser så många kloka kommentarer här och dessutom har läst dessa trådar funderar jag ju såklart på Twar... Under våren drabbades en kompis. Vad tror ni?? Har jag bara en enorm otur med virus nu eller ska jag tala med läkaren igen? Kan tillägga att jag nästan aldrig ätit antibiotika tidigare och varit förskonad från denna typ av krämpor. Tusen tack på förhand!
/F
Dana
1965 • Helsingborg
6 augusti 2012 kl 12:23
Gilla
vore jag du, skulle jag be läkaren att ta blodprov på twar. har själv gjort det och dom hittade antikroppar på twar . jag bad ändå läkaren att få en kur med klacid(har själv föreslagit just klacid efter att jag har läst artikel från gunnar sanbderg). inga problem sa hon och skrev två veckors kur med antibiotika. nu är det precis en vecka sedan jag tar dom så vi får se hur blir resultatet.
lycka till och krya på dig.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
6 augusti 2012 kl 19:04
Gilla
Tack Dana! Har tid på öron-näsa-hals i morgon em, så nu hoppas jag att de kan ta de prover som behövs... Nåt mer jag behöver tänka på? Har så svårt för att tjata mig till saker... Men jag vill bara bli frisk. Efter lite mer läsning på nätet så inser jag att jag även innan den sk halsflussen i juni haft tydliga symptom med trötthet, orkeslöshet, hjärtklappning och tryck över bröstet.
Håll gärna en tumme för mig...
1975 • Växjö
6 augusti 2012 kl 21:02 Redigerad 6 augusti 2012 kl 21:02
Gilla
Vet inte om det kan ha med TWAR att göra men för en 15 år sedan hade jag en 2-års period med ca 30 halsinfektioner som varade länge allihop.- Varit hysteriskt utmattad sedan dess, kan det ha varit TWAR?? Är det något man kan se i efterhand? Lönt att be en doktor ta ett prov? Lönt att be att få prova nån medicin för det?Skulle vara en gudagåva att bli av med den skoningslösa tröttheten så man kan träna på det sätt man vill.

Bara kastar ut lite tankar.

mvh
Dana
1965 • Helsingborg
6 augusti 2012 kl 22:11
Gilla
@fragnacia,
jag var också hos ÖNH specialist men han kom fram till att jag har snett näsan:))))))) jag har min näsa sedan jag föddes och den här sk...en sedan tre år tillbacka.så jag fick nasonex som naturligtvis inte hjälpte. oavsett vad ÖNH specialist säger be ändå din läkare att ta blodprov på twar.@hulk, tröttheten kan ha hur många orsaker som helst. har du inga andra problem/symtom
kanske ska du kolla om det finns orsaker till din trötthet(arbete, privat liv etc).
det är allment känd att läkarna ställer ogärna den diagnosen eftersom det är svårt.men har du uteslutit allt annat så kanske vore det meningsfullt att prata med din husläkare.
lycka till till dig med.
1975 • Växjö
6 augusti 2012 kl 22:46
Gilla
ja, jag ska be dem göra att blodprov nästa gång

Lita på mig jag har en hel del frustrerande saker, så tröttheten kan naturligtvis bero på det. Men man letar ju alltid halmstrån:) mvh
Lisa Wahman
1974 • Örebro
7 augusti 2012 kl 20:01
Gilla
Besökte ÖNH idag. Läkaren skrev ut Eusaprim Forte som jag ska äta i 10 dgr. När jag nämnde Twar log han och, hör och häpna, Googlade!!! Jag trodde ni andra skämtade! han hade aldrig "hört hur det funkaar". Herrgeud! Han tog iaf halsprov och även det blodprov som kan påvisa Twar: I övrigt en MYCKET kompetent läkare som jag träffat tidgare. Kunskapsluckor förlåtna ;)

Ska ringa på fredag för provsvar! Han avslutade med kommentaren "ingen löpning nu!"... OK då...

@hulk Gå iväg till läkaren! Det är det värt! Lycka till!


< < < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.