Löpning Kläder, Skor & Prylar 100 inlägg 5325 visningar

Varför köpa i affären?

1979 • Alingsås
#1
28 oktober 2011 - 10:26
Gilla
Hej, har funderat lite över varför man ska köpa löparskor och div tillbehör som tex kläder i affär?
Där får vi ju oftast betala bra mycket mer för samma vara, som man kan köpa på nätet för billigare peng.
Visst det finns nätbutiker från England, då tillkommer väl frakt mm.
Och det finns ju även löplabnet mm. Men om det skulle finnas en billigare butik men med samma sortiment. Skulle då vi svenskar våga köpa från en sådan butik??

< < < 1 2 3 4 5 > > >
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#21
28 oktober 2011 kl 23:28
Gilla
Anders: Nej, inte udda märken och storlekar. Men jag vill ha hyffsat lätta skor och lättaste man brukar kunna hitta här i stan är väl typ DS Trainer eller liknande och det är ju inte någon lätt sko direkt.
Den enda butik jag varit inne på i Sverige med ett bra utbud av såna skor är Löplabbet Race men då är det ju i Stockholm. Finns säkert några till butiker som har ok urval men som sagt inte i närheten av mig. :)

(Sportamore är förresten en nätbutik med bra villkor - fri frakt och retur. Kanske något att gå efter ifall du skulle vilja öppna nätbutik :))
1963 • Norrahammar
#22
29 oktober 2011 kl 11:08
Gilla
Tack för tipset Mattias Eklund för koden till Sportamore. Fick både 20% på ett par Puma skor samt din 20 %-iga kodrabatt vilket totalt blev 507 kr billigare än vad jag skulle fått betala hos Intersport igår.
1980 • Åby
#23
29 oktober 2011 kl 21:20
Gilla
visst är det fantastiskt? :)

nackdelen med sportamore är att man förköper sig rätt snabbt har jag märkt... har själv utnyttjat koden två gånger nu, undrar vad frugan kommer säga i nästa vecka när jag har en massa nya löpargrejer.... hon får iofs ett par lunarglide av mig så det kan lösa sig.
1968 • Bonässund
#24
30 oktober 2011 kl 12:04
Gilla
Varför köpa i affären när jag kan köpa på nätet?
Skorna behöver jag väl ändå inte prova ut så butikerna kan lika gärna slå igen.
Och blir jag skadad så kan jag åka till sjukhuset som som de idioterna som handlar i Svergie är med och betalar, själv tänker jag handla via nätet i England för där är det mycket billigare.
Micke Larsson
1971 • Norge
#25
30 oktober 2011 kl 13:38
Gilla
Hans, du får det att låta som att global handel är liktydigt med skattesmitning. Jag tycker nog att jag bidrar till samhällsbygget även om jag köper ett par skor på nätet. Den som är fri från "skuld" (alltså handlat frukt eller grönsaker som inte odlas i Sverige, vin, utländska bilar = alla utom Königsegg, utländsk elektronik, musik, annan kultur med mera, med mera) kastar första stenen.

Om två leverantörer säljer samma vara, den ena kostar mig 2200 kr att handla, den andra 800 kr, så tycker jag att det är min skyldighet gentemot mig själv, som aktiv konsument, att handla där det är billigast.
1979 • Alingsås
#26
30 oktober 2011 kl 15:18
Gilla
Det verkar som dom flesta föredrar att handla sina skor på nätet. Sportamore är ju en bra butik med alla dom stora märkena på dom flesta varor. Så det finns ju definitivt en marknad för träningsutrustning av olika sort på nätet. Sen att man inte bidrar till dom större aktörerna såsom Inter sport och stadium mm. Ja det är ju synd;-) . Men dom skulle nog må gott av lite konkurens och kanske tom få sej en fundering på vad dom svenska konsumenterna är villiga att betala.

Vi får se vad som händer?
Micke Larsson
1971 • Norge
#27
30 oktober 2011 kl 17:21
Gilla
Anders, jag tror inte alls att de flesta föredrar att handla sina skor på nätet, men om skillnaden är runt tusenlappen för ett enda par skor är vi villiga att kompromissa en hel del med de fördelar en fysisk butik kan ge.

Och ja, svenskar är inget vidare på att utnyttja sin konsumentkraft, vi beter oss ofta rätt liknöjt och sväljer oligopol och överpriser utan att grymta alltför högt, men det finns gränser även för oss. Vet inte om de svenska aktörerna "mår gott" av konkurrens, men förhoppningsvis får de vänja sig. 2011 är det enkelt och säkert att handla på internet, med hela världen inom några knapptryck. Dags att svenska butikskedjor får lära sig att vi inte är beroende av deras utbud och välvilja. Kan de inte erbjuda oss rätt produkter och service till rätt pris finns det andra som gör det.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#28
30 oktober 2011 kl 18:43
Gilla
När jag köpte mins Brooks glycerin (via nätet för övrigt) satt jag och googlade lite för att hitta utlåtanden och recensioner. Det visade sig då att skon kommit i en ny version varje föregående år och för varje upplaga hade riktpriset höjts med 100 kronor.

Jag har svårt att tro att tillverkningskostnaden ökat med en hundring varje år så min uppfattning är att skotillverkarna varit för giriga och bitit sig själva i svansen med sina priser.
1972 • Söderhamn
#29
30 oktober 2011 kl 18:57
Gilla
Att folk köper sina skor på nätet kan jag tycka är OK, men att prova ut skor i en butik och sen köpa dem på nätet tycker jag är otroligt dålig stil.
Micke Larsson
1971 • Norge
#30
30 oktober 2011 kl 19:07
Gilla
Linus: Det håller jag med om, någonting måste de få tjäna på oss om det ska vara rimligt, men har man köpt ett par skor (med marginal på X antal hundralappar) ser jag inga problem med att prova ut skor på samma affär ett par gånger till utan att handla där.

Och på allt annat än skor är butikskedjorna ofta i rätt världsdel, så då kan man ju köpa ett vätskebälte och ett par tröjor samtidigt som man lånar deras skor för att kolla vilken storlek man ska beställa från England.
1966 • Holmsund
#31
30 oktober 2011 kl 19:27
Gilla
tillverknings kostnaden för en sko tror jag borde ligga på ca 4kr för ca 10-15 år sen låg det på 5kr för sko i europeiskt land o ca 3-4 i östland men då var inte Kina en stor aktör som nu vad tror ni om det?barfota skorna kostnad är säkert runt 1-2kr så det är ingen fara som en foppa toffel det finns pengar att käka där oxå
1985 • Nyköping
#32
30 oktober 2011 kl 19:31
Gilla
De enda som gynnas av att vi ska betala överpriser på våra löparskor är de som ärger företaget/märket som gör de. Och de har så mycket pengar så de kan gödsla med dom.
De som inte tjänar pengar, är de stackars människor som verkligen tillverkar skorna. Om vi bestämmer oss för att skor som kostar mindre än 100kr att tillverka inte ska kosta mer än 500-600 att köpa så kommer marknaden vara tvungen att följa efter. Jag kan gärna betala 1500:- för ett par skor om jag vet att skorna är värda 1500:-. Det tycker jag att de skulle var,a om personerna som verkligen tillverkar dem fick en lön man kan leva på och att det gick till på ett sjysst sett. Jag tänker inte betala överpriser för att rika människor ska bli rikare för att de tror att jag är lätt duperad och korkad. Skor för 500 i england säls inte med förslust vilket betyder att de för 2000 säljs med en jävla vinst.
1966 • Nynäshamn
#33
30 oktober 2011 kl 19:32
Gilla
Nu när jag vet vilka skor jag vill ha (och har, efter att ha provat och köpt i butik i Sverige), så kommer jag definitivt köpa mina nästa par via nätet. Tyvärr kommer jag inte iväg till USA som planen var, utan det blir typ startfitness inom en snar framtid. Ska bara komma till rätta i mitt liv efter diverse skador och andra privata problem. Längtar så efter löpningen.
1972 • Söderhamn
#34
30 oktober 2011 kl 20:23
Gilla
Alexander M.. så om du köper samma sko för 5-600 i england så får arbetarna fullt betalt? Fattar inte tankesättet. Om vi slutar betala för grejerna så måste de minska kostnaden och då får arbetarna mer betalt eller?

Anders H. Tillverkningskostnad är en sak, men om man seriöst tror att tillverkningen är den enda kostnaden för en sko är det kanske dags att sätta sig och fundera lite längre? Kan tänka mig att det är en rätt ordentligt liten del av totala kostnaden för att framställa en löparsko..

Man kan inte bara titta på inköpskostnaden på en sko och försäljningspriset på en sko och kalla skillnaden för vinst. Marginal, ja, vinst nej. För att marginalen ska bli vinst måste mängden göra sitt, rätt mycket mer mängd i en brittisk internetbutik..

Micke.. Jo, du har betalat en gång förut så nu kan du använda tjänsten fler ggr? Intressant sätt att se på saken... Vore skoj att testa den varianten på fler ställen.

Hursomhelst så struntar jag egentligen i var ni handlar era skor (jo, det är sant). Det jag stör mig på är alla ursäkter, om ni tycker att det är helt OK att göra det, varför alla ursäkter? Jag har betalat för mycket förut så då kan jag nu.. Ni vill inte betala den summa pengar för service som butiken vill ha, säg det då..
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#35
30 oktober 2011 kl 20:32
Gilla
Det där med utprovning håller jag bara delvis med om. Går man till en proffsbutik och får bra hjälp får man nog handla skon där. Men att bara knalla in om stadium och testa storleken har jag inte dåligt samvete för.

Verkar vara en ganska stor grej det här med att beställa skor från UK. Blir det en riktigt stor grej kommer garanterat priserna pressas rejält här hemma...och man kan åter knalla ner till den lokala handlarn när nya dojjor behövs. Men fram tills dess beställer även jag från UK. Helt tokigt stor prisskillnad!
1972 • Söderhamn
#36
30 oktober 2011 kl 20:34
Gilla
Mikael B:"och man kan åter knalla ner till den lokala handlarn när nya dojjor behövs"

Tror du på det själv? Hur många av alla som lärde sig tanka ned musik på nätet tror du har börjat köpa CD nu igen när priset har stått nästan helt still sen 1985?
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#37
30 oktober 2011 kl 20:43
Gilla
Just den jämförelsen köper jag inte riktigt. Att man (vilka det nu är) inte köper cd längre beror nog snarare på ny teknik. Hade det bara funnits cd så hade folk handlat cd-skivor fortfarande...antingen via postorder eller i butik.

Vad tänkte du byta ut skorna mot? Eller du tror att det slutar säljas löparskor i Sverige om konkurransen från tex UK blir för stor. Med tanke på vilken marginal handlarna har på löparskor tror jag fatkiskt på det själv...men förutsättning är att den stora massan slutar handla i svenska butiker.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#38
30 oktober 2011 kl 20:43 Redigerad 30 oktober 2011 kl 20:49
Gilla
@Linus: Förklara gärna för mig varför skorna ska vara så mycket dyrare här i Sverige. Det är nämligen där skon klämmer. Det handlar inte om att till varje pris köpa skorna någon annanstans än på Stadium eller Löplabbet. Mitt förstahandsval hade definitivt varit att gå till en svensk butik och prova ut och köpa sko. Jag är också fullt medveten om att personal och fysisk butik är dyrare än e-handel. Men påslaget skall vara rimligt.

EDIT: "...där skon klämmer." Man är inte ex-göteborgare för intet. ;-)
1978 • Vinsta
#39
30 oktober 2011 kl 20:46
Gilla
@Linus
Nu förstår jag inte riktigt, det är ju inte så att folk får skorna från England utan att betala för dem. Jag kan inte föreställa mig att någon hellre beställer från England än från en svensk affär om det är samma pris och utbudet är detsamma.
Micke Larsson
1971 • Norge
#40
30 oktober 2011 kl 20:48
Gilla
Linus: "Jo, du har betalat en gång förut så nu kan du använda tjänsten fler ggr? Intressant sätt att se på saken... Vore skoj att testa den varianten på fler ställen."

Så funkar ganska många branscher. Mäklaren räknar inte med att få sälja alla lägenheter han värderar, galleristen kommer inte att få sälja en tavla till varje kund varje gång, bensinmacken låter mig gratis testa lufttrycket och tvätta fönstren även om jag inte tankar bensin just den dagen... Om Butik X tjänar 500 kronor på mig när jag köper ett par skor, så tycker inte jag att jag snyltar när de nästa gång inte får sälja och jag därigenom kostar dem fem spänn.

Det är absolut inte en ursäkt, det är en förklaring! Den som säljer en sko för 2200 kr när den kostar 800 hos konkurrenten - DET är den som borde avkrävas en ursäkt. Jag utnyttjar min konsumenträtt och tänker inte be om ursäkt för det.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.