Foruminlägg av Frank Brodin

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
30 oktober 2009 kl 02:14
Gilla
Tänk vilken frihet vi löpare har, att själv kunna bestämma hur vi lägger upp våra träningspass och tävlingar på olika distanser från 1 km. till oändlighet. Vi är alla individualister och har olika förutsättningar för att prestera. Har läst igenom en hel del av innläggen här i debatten och kommit fram till att det finns tusen och ett sätt att träna på för att bli bättre. Så man kan nog ut av detta tolka att alla kan hitta sitt sätt att träna på för att finna tillfredssällelse. Själv har jag prövat på många av dom träningmetoder som här har nämnts, under mina drykt 35 år som jag sprungit ett antal marathonlopp i både tid och otid,dubbelmaror, 10 maror i följd. Snack om återhämtning däremellan.Så alla har vi olika förutsättningar, men det viktigaste i det hela är att vi har kul och mår bra. Så kämpa på alla och ha sköj.
#2
5 april 2010 kl 19:15
Gilla
Undrar över, om man bor i ett annat land eller kommun i Sverige, att man då kan vara med i en kommulista som inte tillhör den kommunen man bor i. Kanske någon vet hur det ligger till med den saken. eller om det finns regler i jogg.se hur detta fungerar.
#3
7 april 2010 kl 13:59
Gilla
Fartlek betyder också att man kan variera sitt tempo under sin tänkta löprunda,som jag tycker är en lite roligare form av intervalltr.
#4
26 juli 2010 kl 20:01
Gilla
Det här upplägget av lopp, borde det bli fler av här i landet, med samma startpunkt varje år och att man sedan varierar målgången från år till år.Sträckan kan ju variera allt mellan 5 - 7 mil. Så får löparna sjäva på bästa och närmast sätt taq ta sig till målet, givetvis till fots. Lite av orienteringsstuk på det hela.Detta kan ju vi som nu sprungit Havsbadsloppet propagera för runt om i landet. Detta tyckte jag var en kul variant på löpartävling. Gänget som arrangerade denna löparfest skall ha all heder av detta. Själv lade jag till lite cykling före och efter loppet med ca. 42 mil. Göteborg-Ängelholm tur. o retur
#5
3 augusti 2010 kl 17:07
Gilla
Återhämtning är väldigt inividuelt, en del behöver lång återhämtning och andra kortare. Man får känna sig fram, genom att våga tävla ofta, och även hur man tränar. jag menar hur hårda träningspass man kör och utav dessa får man indikering på ens återhämtningtid. Själv började jag att springa många tävlingar när jag var i din ålder och på så vis skaffade jag mig en bra fysik och snabb åtehämtning, Marathon sprang jag ibland varje helj och ibland två lopp på en helj.Så våga, ta det lite lugnt nu på första halvmaran och sedan lite lätt löpning under veckan gärna lite skogsstigar eller liknande, Så fixar du milen heljen efter. Lycka till på din premiär.
#6
7 oktober 2010 kl 10:27
Gilla
Kul ide med detta att ordna med loppet genom tunneln, man inviger ju broar, motorvägar och annat med löptävlingar, så varför inte, slå ett slag för tågens framtid i Serige,coh samtidigt värna om miljövänliga färdmedel, jag själv cycklar ner till loppet som ni kanske vetsen tdigare. På så vis har man inte bara tagit sig över hallanndsåsen utan även under åsen, en kul grej bara det.
#7
26 januari 2011 kl 18:42
Gilla
De åren som jag sprang ett antal marathonlopp varje år så var jag blodgivare, börja att lämna blod 1967 och fram till slutet av 90-talet. För mej så påverka detta inte min träning och tävlande något. Tog kanke en dag vila efter blodgivning någon gång, beroende lite på hur man kände sig.Så det är lite individuellt hur man känner sig. Men lämligt är att man tar det lite lugn ett par dagar innan man lämnar blod. Någon skada tar man inte av om man kör på som vanligt, men lyssna på kroppens signaler är viktigt. Ha de ni allihopa och träna väl. En med lång erfarenhet av långlöpning.
#8
27 januari 2011 kl 16:24
Gilla
Fel gör vi all någon gång, men va då livet springer vidare, Jag kan nämna att en medlem i våran klubb solvikingarna, hade sprungit ihop 2786 km. på två veckor, när man läste hans löpardagbok på jggg, ganska så kul faktiskt, själv springer jag en hel del men detta var något i hästväg får man säga. Träffa honom i klubbstugan på träningen och nämnde detta för honom, Jag tyckte att detta var kul, han var medveten om detta, rättade sedermera till felet. Ja så de kan bli ibland.
#9
13 februari 2011 kl 13:16
Gilla
Känns bra så här dagen efter, nästan så att man kan tänka sig att ta ett litet löp pass i solskenet. Grattis till er andra som genomförde alla 8 passen.
#10
14 februari 2011 kl 15:24
Gilla
Jag tycker att detta var en bra form av långdistansträning.Dom här vilopauserna gör att man kan köra på lite hårdare med löpsträckorna.om man tänker att köra ett ultrapass på sådär mellan 7 -10 mil. Då får kroppen lite åtehämtning mellan sträckorna och orken håller i sig bättre. Jag upplevde det hela på det viset. Sedan får man naturligtvis underhålla med energi av olika slag som passar var och en. och vaselin på fötterna mellan varje sträcka, för att undvika blåsor och annat elände på fötterna som tydligen det var någon i gänget som sprang fick problem med. Annars en kul form av tävlande som jag tror på och som fler o fler anammar framöver. Bra kämpat alla.
#11
15 mars 2011 kl 19:23
Gilla
Jag kan utan tvekan räkna mig bland Sveriges mesta marathonlöpare. Har runt en 330 maror på mitt samvete Det brukade att bli mellan 15 till 25 maror plus en och annan ultra per år under de år jag sprang som mest. Nu kanske mellan 5 till 10 maror per år och ett och annat ultralopp,nu senast Skövde 6-timmars. Detta har blivit en livsstil under mina år sedan början på 80-talet, Man sprang, arbeta och var med familjen,dom fick följa med ut på lite marathonresor ibland,Träffa många trevliga människor runt om. En social verksamhet på köpet kan man säga.Man är känd var man än dyker upp i landet.Ja detta är mitt liv som jag är väldigt nöjd med, pensionär som man nu blivit på gamla dar, Nu har man nytta av all den träning och tävlande man bedrivit under alla år. Frank
#12
27 juni 2011 kl 22:04
Gilla
Ska bli kul att köra ett nytt ultra intervall, föreställer mig att det är lättare att ut och springa på natten nu, änn det var i februari med is och kyla.Kan bli lite jobbigt eftersom jag kör 24-timmars i Trollhättan veckan före. och sedan Havsbadsloppet i Skåne på 6 mil en vecka senare. Lycka till alla som deltager den 16 juli och tänk på varandra då, det hjälper en hel del bara det.
#13
15 juli 2011 kl 17:43
Gilla
Som sakts, nu är det löparjulafton,och nu kör vi, Vi hejar på varandra i hela landet, så blir det lättare, jag själv har lite problems med ett knä med lite smärta av o till, men med min rutin på långlöp så ska det nog fixa sig tror jag. Lycka till ni alla som trampar igång 00.00 i natt.
#14
15 juli 2011 kl 17:46
Gilla
Bra Tommy att du påminner om detta med klockan, mycke lätt att glömma uppladnig av den. Lycka till!
#15
14 augusti 2011 kl 18:10
Gilla
Mattias är en underbar kille, har känt honom i många år, jag bidrog nog lite med hans löparintresse, som han ivrar så om och är en stor entusiast, så tidtagningen kommer han säkert att se till att alla blir tillgodosedda. Själv har jag mig veterligen sprungit samtliga Prinsens minne.Ett kul lopp med varierande underlag och ibland även väderförhållanden, kan varmt rekomendera detta lopp.
#16
29 augusti 2011 kl 19:56
Gilla
Ålder, vad är det för något, något man hör andra pratar om.Håller med Martin, förester bra tid på milen. Jag själv med mina träningdoser på en ca. 35 - 40 mil i månaden och 68 basst.Känns alldeles utmärkt att leva, livet leker kan man säga, viktigt är att man tycker det är roligt och inte tar det för allvarligt och att vara för mycket tidsfixerad. Och så springa lite lopp och träffa likasinnade. Föresten så springer jag nu på lördag Hultsfred marathon, ska bli kul. Så åldrandet va då, de ska va gött o leva.
#17
31 augusti 2011 kl 00:36
Gilla
Gör ett nytt försök då om mitt knä vill vara med då. 00 är en bra starttid tycker jag, är ok.
#18
11 september 2011 kl 16:28
Gilla
När jag sprang som snabbast en gång för ett antal år sedan, halvmaran på 1,17 tim. milen på 35 min. maran under 3 tim. så tränade jag inga intervaller, utan tävlade i stället på korta lopp på mellan 10 till 15 km. men man gör det man tycker passar bäst för en själv.
#19
10 oktober 2011 kl 19:51
Gilla
Grattis Tommy till din debutmara här i Götet, Själv debuterade jag också här, på Göteborgs maran 1980.
#20
6 november 2011 kl 18:07
Gilla
< < < 1 2 3 4 5 > > >