PIGGELINA.SE

Hemmaträning – igen!

Fördelen med att träna framför Youtube är att ingen märker om man väljer att trotsa instruktören…

hemmaträning

Jag letar upp ett pass med snajsigt namn. Full body workout utlovas och det låter ju lysande. Hemmagymmet har bara ett par hantlar på fyra kilo och ett par på två. De sistnämnda fungerar dock mest som dörrstopp eller för att platta till papper som blivit knöliga…

Anyway. Jag trycker på play. Under uppvärmningen hinner jag hämta vatten  och snurra omkring med mattan för att få bäst utrymme i salen. Salen är mitt sovrum och jag trängs med en spinningcykel, lite väl valda strumpor och en flyttlåda med LP-skivor (ja, vi har rensat förrådet men inte kommit hela vägen till soptippen…).

Mina fyra kilos hantlar är lagom för ett fåtal övningar. För de flesta är de alldeles för lätta eller för tunga. Så då får jag hitta på något annat. Liksom alla de där burpeesarna som jag inte vill köra och som jag smidigt byter ut till något roligare. Jag är mycket mer i behov av styrka än kondition, överkropp mer än underkropp. Därför förvandlas nästan alla övningar på något mystiskt sätt till axelpressar eller armhävningar….

När passet är slut har jag gjort ungefär 10% som instruktören. Övriga 90% har jag pimpat till efter eget tycke. Man kan tycka att jag kunde ha skippat youtube från början men det är inte sant. Då hade jag aldrig fått tummen ur!

Youtubeklippet funkar som startknapp. När jag väl står där får jag hur mycket inspiration som helst. Och så är det praktiskt med ett räkneverk som räknar ner, och en instruktör som peppar. Även om hon säger att jag ska sqeeza min butt när jag tränar någon helt annan kroppsdel!

Ett av alla sätt jag lurar mig själv på. Gott så. Och jobbet gjort!

Inlägget Hemmaträning – igen! dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.