Vecka 28 2020

Två roliga händelser denna vecka. Dels kör Saucony nu en tävling på Strava där man kan vinna skor från deras nysläppta serie Endorphin (med deras egna kolfiber-sko såklart). Tävlingen går ut på att försöka klå sin bästa 5 km tid från 2020. Jag gjorde ett försök förra veckan med, men då på grus och med något sega ben och då gick det inte vägen. Men denna gång så snörde jag på mig mina lättaste skor och tog en slinga som går på asfalt nära lägenheten och som inte har alltför många höjdmeter och lyckades klämma till med 19 minuter och 14 sekunder, en tid jag är mycket nöjd med. Så nu är det bara att hålla tummarna att man vinner de där skorna också så att man kan utöka sin kollektion.


Nästa stora händelse var att jag tog en tur längs Sörmlandsleden för att fira in semestern på fredagen. Jag har förut sprungit etapp 5 och 6 (Handen-Lida), men denna gång testade jag hela vägen från Björkhagen i utkanten av Stockholm till Handen, så etapp 1-4. Exakt sträcka blev lite oklar dock, då min klocka hängde sig mitt under passet när jag stannade och fyllde på vatten vid Tyresta by. Enda som visades var Garmins logga och jag kunde inte göra något med klockan under tiden. Min gissning är att det var någon slags uppdatering, men väldigt märkligt att den kör igång mitt under ett pass. Men den rutt jag kollat ut på kartan innan pekade på att det skulle ligga kring 36,7 km, och jag följde den leden till punkt och pricka förutom ett par ställen där jag sprang fel, men ofta så märkte jag det redan efter ett tiotal meter att det förmodligen var en annan sväng jag skulle tagit.


Det var en väldigt trevlig tur med mycket fin natur och bra leder med spångar på ställen där det kunde behövas under blötare delar av året, även om det när jag sprang oftast var lättare att bara springa på sidan. Det var också väldigt mycket rötter och stenar på stora sträckor vilket gjorde att tempot fick hållas nere, och jag fick hålla tungan rätt i mun för att inte snava eller vricka fötterna. Och mot slutet så var jag väldigt trött i fötter, fotleder men även benen som helhet, men det är ju också det som är tanken!

Dagen till ära körde jag mina Nike Wildhorse 6, tycker de funkade utmärkt för detta underlag även om jag tror att man hade klarat sig med skor som inte har lika aggressivt mönster under sulan.


Det blev en väldigt vacker dag, prognoserna hade visat på regn och åska mot lunch, men jag klarade mig bra och det var soligt i princip från början till slut.


Och svettigt var det!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.