Vecka 26 2020

Ungefär två veckor kvar till semester, och högsommaren har gjort sig påmind med temperaturer på 25 grader och uppåt i princip hela veckan. Jag och Robin tog oss ut på ett långpass på lördagen, och när vi gav oss ut vid 08.30-tiden så var det redan 23 grader, och jag tror det hann bli 28 innan vi var hemma efter 25,8 km. Vi hade självklart med oss en hel del vätska båda två, och vi stannade även och fyllde på vid en kallkälla längs Sörmlandsleden.

Det blev ett trevligt pass där vi utforskade lite nya områden, och jag kände mig initialt väldigt pigg i benen även fast jag cyklat 2 mil kvällen innan. Men efter kanske 13-14 kilometer gick musten ur mig totalt, och jag låg på 165-170 i puls (~85% av maxpuls) fast vi höll ett för mig rätt lugnt tempo, och framförallt i backar gick pulsen upp fast det stundtals var knappt mer än promenadfart. Vet inte om det var att benen var trötta, om vätskebalansen var dålig eller om jag ätit för dåligt dagen innan, men något ställde till det. Mest troligt var det väl en kombination av alla faktorer och det är väl något jag får ta med mig till mina förberedelser nästa gång vi ska ut i denna värme och vara lite noggrannare dagen innan. All heder till Robin dock som supportade mig och som tog pauser med mig när jag behövde!

Totalt för veckan blev det en del korta pass förutom långpasset, samt ett MTB-pass på fredagen, totalt 53,7 km löpning och 21 km cykling.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.