PIGGELINA.SE

Första gången – Stävie Frontyard

Det är alltid läskigt med saker man gör för första gången. Innan man fått rutin, och koll på allt som kan gå fel. Därför är det lite läskigt att att det är mindre än tre veckor till premiären av Stävie Frontyard...

stävie frontyard

En frontyard är som än backyard fast ändå inte. Det är en varvbana fast kortare, bara 3 km. Första varvet har du 30 minuter på dig. Sedan 29, 28, 27 osv. Tills du liksom inte hinner runt mer.

För deltagaren är de svåra besluten hur man ska fördriva tiden i början, om man ska gå baklänges, hjula eller ringa en vän för att få tiden att gå. Eller om man ska fika jättemycket i början för att man inte hinner fika sen…

För mig som arrangör kräver uppgifterna  hjärnceller. Hur ska någonsin hålla reda på när nästa varv ska starta? I en backyard är det ju plättlätt, varje heltimme. Här är det liksom 09:00-09:30-09:59-10:17…. ja ni fattar, jag kommer vara bortkollrad innan varv tre.

Och hur ska jag komma ihåg när tiden är ute och de som kommer in inte ska tillåtas fortsätta. Hur ska jag bocka för i mitt gigantiska excelark och inte titta snett på raderna?  Och framför allt hur ska jag göra allt detta 15 timmar i sträck!? För ja. Vi gjorde ett lopp till. En night edition direkt efter ordinarie lopp. För att efterfrågan var stor och vi inte kunde stå emot.

Som tur var har jag fått en fusklapp…

stävie frontyard

21 juni blir jag kanske ett nervvrak. Men sen har jag semester.

PS: Vill du se min förvandling till nervvrak gör du klokt i att anmäla dig. Vi släppte platserna idag, och har inte så många kvar! Och så har vi jordgubbstårta istället för medalj. Det är ju ändå annandag midsommar.

Inlägget Första gången – Stävie Frontyard dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.