PIGGELINA.SE

Provlöpning av skor – Saucony Freedom

För att inte leta känningar i min skadade höft kom jag på en snilleblixt:  denna andra provlöpning skulle göras med syfte att testa SKOR inte HÖFT. Ett mycket genialiskt sätt att lura mig själv. För nu skulle jag istället fokusera på fötterna och därmed glömma att leta vaga känslor i höften. En idé som borde kunna ge mig Nobelpriset 2020.

saucony freedom 3

Skorna som skrikit efter mig ett tag är ett par Saucony Freedom i den finaste turkosa färg. Det har liksom stått där i hallen och varit snygga, till skillnad från de flesta av mina favoritlöparskor som alltid kommer i tvivelaktiga färger…

Anyway. De har fått vänta på mig. Länge. Men igår var det dags att prova dem. Provlöpa skor alltså, inte höft. Den fick liksom bara följa med…

5 x 300 meter och en ökning med hela 300 meter sedan förra gången. Det gäller att ta myrsteg framåt för att inte få ont i skorna!

saucony freedom 3

Det känns som jag springer på bomull. Det är så mjukt att landa att inte ens den medhavda höften protesterar.

Ofta när det blir mjukt och fluffigt brukar skon bli tung. Men den här känns fjäderlätt på foten.  Och dessutom i en passform som passar mina supersmala fötter. Vilket förvånar mig, då jag aldrig kunnat ha Saucony tidigare för att de varit för breda.

Jag springer omkring och letar Mortons i foten, jag letar efter tyngdkänsla i skon, jag letar efter skavsår. Men jag kammar noll. Allt känns bra i foten. Hur det känns i höften vetetusan för det glömde jag att tänka på.
Men någonstans i det undermedvetna vet jag nog ändå att det kändes lite. Men inget som blev värre efteråt.

Och vet ni. Jag har fler skor som väntar på att bli testade. Jag kommer att kunna provspringa igen!

Inlägget Provlöpning av skor – Saucony Freedom dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.