Trailflirt - en blogg i terräng, om att härja i skogen till fots eller på hjul

Solnjutarsöndag och siffernörderi

Idag har vi maxat solen. Den sken redan i morse, så vi packade snabbt en ryggsäck med varm choklad och drog till Gyllebosjön för att passa på innan den gick i moln. Det är väldigt blött i marken, så Poppy var lika delar lera som hund när vi körde hem. Rakt in i duschen.

Gyllebosjön Sjöstigen

Det hade ramlat ganska mycket träd under de senaste veckornas blåst. På något ställe tog maken tag i ett träd och det visade sig sitta helt löst, så det rasade. (Ett väldigt klent träd, men ändå.) Runt sjön är det 4,3 km och när vi kom hem var töserna trötta, men jag ville ha mer sol och skog så jag gav mig ut på en egen runda rakt upp i skogen från vårt område. Första rundan efter förkylningen. Sjukt efterlängtad!

Sjöstigen Gyllebosjön

Skogsjoggen skulle bli precis en mil idag. Det var viktigt. I helgen ramlade jag nämligen in på en av Träningsglädjes gamla julkalendrar, där varje dags datum ska matchas av en aktivitet. Fick genast en massa roliga idéer i skallen, så nu måste jag helt enkelt köra den kalendern nu i mars. Idag, den 1 mars, var det alltså en aktivitet som matchar siffran 1 som gällde.

1 mars kan alltså innebära 1 mil skogsjogg. 2 mars kanske det blir 2 km stavgång, och den 3:e kanske man slänger in 3×3 min intervaller i joggen. Siffernörderi de luxe alltså ??

Nu kan jag knappt tänka på något annat än hur jag ska få till roliga aktiviteter kopplat till alla mars 31 dagar. Det ska ju helst inte vara för likt alla dagar, gärna lite variation. Imorgon, den 2 mars, är planen 2 prehabövningar i timmen under hela jobbdagen. Företrädevis såna som kan göras lite diskret utan att behöva slänga sig på golvet.

Gyllboskogen motionsspår
Halvvägs in i dagens skogsjogg, med Motionsklubben i lurarna och solen som sällskap.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.