@tommy.ultra.runner

Granan Backyard Ultra 2019

En vecka efter High Coast Ultra 130 km var det examendags för yngste sonen, men som väl var lyckades jag få ihop familjeplaneringen så jag kunde anmäla mig till det nystartade, lokala, loppet Granan Backyard Ultra som skulle gå dagen efter examen, lördag 15 juni.

Examensfirande på fredagen med allt vad det innebar, men så småningom kom jag iaf i säng, fick sova några timmar, upp & iväg till Granans klubbstuga utanför Brålanda där starten skulle ske kl. 10:00.

Väl på plats så var vi fem TV88-löpare som skulle springa. Extra kul förstås att möta alla goa löparkompisar som kommit från när och fjärran! 


Stora delar av TV88 samlat innan starten

Klockan närmade sig 10, lite info innan start och sen bar det iväg på första loop:en. SOm ni vet så innebär ju en backyard att ny start sker varje hel timme. Det gäller alltså att ta sig i mål innan ny start - annars är man ute!


Alldeles efter starten

Jag och Magnus hängde ihop från start, vi tog det väldigt lugnt. Främst för att skona Magnus knä, men samtidigt fanns det ingen anledning att ruscha.

Loop:en i en Backyard Ultra är som bekant 6706 km lång. Granan hade lyckats få till en riktigt fin bana. Ingen asfalt, bara grusväg och go` trail. Dessutom var det faktiskt en tekniskt utmanande slinga, med ca 100 höjdmeter per loop. Jag har bara sprungit LBU, men de som testat flera olika BU menar att Granans nog är den tuffaste och mest tekniska backyard:en att springa! 


Johan och Annika passerar mållinjen efter loop 4

Varven rullar på. Magnus knä trasslar så han väljer att kliva av efter tre gjorda varv och gå i mål där. Jag vet inte riktigt vad som händer, men plötsligt så går farten upp rejält under varv 4 och jag fullbordar slingan på ca 40 minuter. Onödigt snabbt förstås, men samtidigt så var det personbästa för mig, då jag aldrig sprungit fyra varv på en BU förut. I Lur 2017 hade jag precis återhämtat mig från en strassfraktur, varför tre varv fick räcka.

I Lur 2018 hade jag gått i mål på det 545 km långa loppet Trans Sweden bara två dagar innan, så då nöjde jag mig med ett varv.

Nu fanns ju faktiskt chansen att få ihop något fler loop:ar :)


Några glada TV88-löpare på den sjunde loop:en

Varv efter varv avverkades, och allt kändes bra. 


Den åttonde loop:en och vi är fortfarande glada <3

Annika och Sofia går i mål efter 8 varv

Annika och Sofia nöjer sig med åtta varv, och går i mål innan klockan blir 18 och den nionde loop:en ska starta. Här nånstans bestämmer jag mig för att kliva av vid 50 miles, dvs efter 12 varv och "beställa" skjuts hem. Har ändå en del mil i benen med tanke på äventyret i Höga Kusten helgen före.


En lång och lite utmanande backe efter ca 1½ km


Den här mannen rörde sig utmed hela banan och peppade så grymt varv efter varv <3


Ibland blev det tvunget med ett besök här, strategiskt placerad strax innan målgång :)


Alltid lika skönt att passera mållinjen och mötas av de grymma funktionärerna <3


Grymma Therese kom tvåa med 17 varv <3

Stenis Wallentin är en glad prick <3


Undersköna vyer <3

Inför varv 11 som skulle bli mitt näst sista varv, passade jag på att fota lite med utmed banan. 


Lite gyttjepölar fanns också ;)


Löpning på spänger


Goa stigar


Obemannad vätskedepå 


Suget att bada blev ibland stort <3


Kuperade grusvägar de sista kilometrarna 


Nytt PB med 12 varv på en backyard ultra

Inför det tolfte och sista varvet tänkte jag att jag lika gärna kan släppa på för fullt, ska ju ändå strax "gå i mål". Nu är jag ingen jättesnabb löpare, men drog i allafall iväg i ett för mig ganska högt tempo. Oscar Sjölander, som sedermera skulle ta hem vinsten med 19 varv passerade efter en stund. Jag försökte hänga på men Oscar var för snabb för mig så han ökade avståndet allt eftersom. Men jag lyckades iallafall ta sista varvet på ca 38 minuter och var jättenöjd med det och dessutom nytt PB på en backyard ultra med 12 varv ;)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.