I run my way

Att springa lopp

Att tävla är inte något jag lockas av i min löpning… den är för mycket för min skull för att det ska kännas motiverat, löpningen alltså. 

Däremot ser jag mitt deltagande i lopp som ett sätt att utveckla min löpning. Det blir som ett kvalitetspass. 

I våras till exempel åkte jag till Örebro och sprang en halvmara som ett långpass… 

 

Även om jag inte mentalt deltar i tävlingsmomentet (med intention att vinna eller göra en bra placering) så använder jag mig av omgivningen för att få den där lilla extra skjutsen för att pressa mig. 

Att springa om eller att inte bli omsprungen är något som sporrar mig att ge det där lilla extra. 

Jag springer inte lopp för att njuta, jag springer för att bli starkare och snabbare… och för att bli starkare och snabbare behöver jag springa utanför min komfortzon. Så tack i förväg mina medlöpare för att ni hjälper mig att flytta mig ur den zonen. 

 

Nu håller jag därför på att planera andra halvan av året och vilka lopp jag vill springa… det finns ju så många. 

Har du något alldeles fantastiskt lopp som du vill dela med dig av så lämna gärna en kommentar. Ett lopp som är vackert, trevligt, knasigt eller på annat sätt något man bara måååste testa ?? 

 

Ett är säkert i alla fall, i september blir det lopp! Närmare bestämt lördagen den 7 september… Då ordnar nämligen min egen idrottsförening och vår löpgrupp vårt första lopp! Kom och spring med oss! 

https://mittlopp.se/Anmalan/Arrangemangsgrupp/FRWYUEXNPSAQVMRCDB

Efter att ha sprungit runt med vår löpgrupp massor på våra vägar, kämpat och slitit men och njutit av våra fantastiska omgivningar bestämde vi oss för att dela med oss av våra vackra vägar. 

Det blir (förhoppningsvis) ett fint gemytligt lopp på lättsprungen landsväg som är starten på en lång tradition av lopp i våra hemtrakter. 

 

Nu återstår att hitta ett härligt semesterlopp att springa, gärna på annan ort där jag är när jag är där... Rapport kommer förstås.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.