Blogginlägg nr 1000

Ett tusen inlägg. Med det här inlägget är jag där. Det är ändå rätt imponerande. Visst tryter ibland inspirationen och ämnet synes uttömt men jag har sedan länge slutat ställa krav på mig att blogga med en viss frekvens, utan skriver när jag har något vettigt att skriva om.

Tankar på att sluta finns ibland men det skulle kännas trist att låta bloggen "självdö" efter att ha skrivit i mer än tio år. Eller ska jag sätta punkt med ett definitivt sista inlägg? Vad skulle då hända om jag fick skrivklåda, en fantastiskt bra idé och massor av inspiration veckan efter det? Ett riktigt I-landsproblem, haha...

Bloggande som företeelse har minskat de senaste fem åren, då andra plattformar som Instagram och Snapchat tagit över. Instagram ser jag som ett komplement, en bild med en kort status ger inte samma utrymme till fördjupning och nyanser som bloggen erbjuder. Kombinationen träning och Instagram har jag också en kluven inställning till, tycker att för många konton ger en konstlad, stylad och ensidig bild av träning med selfies i onaturliga positioner och jag följer helst konton som ärligt visar (tränings-)tillvaron i både med-och motgång.

Jag skulle sakna min lilla plats på det stora nätet där jag skriver om löpning, Skriva är roligt och både min egen löpning, svensk löpning och löpning som trend och företeelse går igenom olika faser och just nu tycker jag det händer en hel del spännande saker väl värda att reflektera över så jag fortsätter. Bloggen ger mig fortfarande mer värde i form av kontakter, diskussioner, tips, kunskap, möten med löpare vid de mest otippade tillfällen och på de mest otippade platser, än den tar i form av tid och energi!

Nästa stora jubileum blir en miljon sidvisningar, det hade varit roligt om de sammanföll men i skrivande stund är det ca 50 000 sidvisningar kvar till det jubileet.

Jag har inte längre så bra koll på er som läser då kommentar och sidvisningar är färre nu. Många läsare från när bloggen var mer välbesökt 2011-2014 läser inte längre medan andra tillkommit längs vägen. Bloggen är länkad till jogg.se och brukar numera ha många fler visningar där än här på "hemsidan", det förra inlägget har t ex 57 unika visningar på bloggen och över 300 på jogg.se.

Vilka ni än är som läser så vill jag säga tack vare sig ni klickade er hit för första gången alldeles nyss eller bokmärkt sidan sedan flera år tillbaka!


8 kommentarer till inlägget

1967 • Torslanda
#1
15 mars 2019 - 20:07
1000 inlägg är massivt, grattis till väl utfört jobb! Du har altid haft en underbar blogg som jag läser, från Jogg.se, med stort intresse. Många bra tankar att ta till sig, tips på träning, race raporter etc. Hoppas du fortsätter. det är ju som du skriver inte så många som bloggar längre och fler och fler läser färre bloggar och lyssnar på poddar istället. Gillar poddar att lyssna på under träningen men föredrar helt klart en blogg när jag varvar ner på kvällen efter träningen.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
15 mars 2019 - 20:20
Uppskattar väl skrivna texter, som dina är!
1975 • Tyresö
#3
15 mars 2019 - 22:31
Uppskattar verkligen ditt detaljerade och lite "löpnördiga" sätt att skriva, fortsätt!
1970 • Nordingrå
#4
15 mars 2019 - 22:33
Grattis newmill!
Kommer inte ihåg om det var precis så du skrev men det var under det namnet jag lärde känna dig en gång i världen.
Jag får erkänna att jag de senaste åren inte följt dig så väl då jag själv varit borta från löpningen några år (med undantag från att jag drivit High Coast Ultra). Dina inlägg har dock alltid varit välskrivna och läsvärda och jag tror att du spridit massor av inspiration och nyttiga tips till massor av löpare.
Vi kanske ses vid Stockholm Marathon även om jag tror att vi kommer ha ett ganska stort antal löpare mellan oss.....
2009 • Klippan
#5
16 mars 2019 - 00:12
STORT Grattis till imponerande kvantitet och STORT tack för högkvalitativa innehållet!!!
Ett stort nöje följa Ditt bloggande!
1970 • Tyresö
#6
16 mars 2019 - 10:13
Stort grattis till ditt tusende blogginlägg! Har nog inte läst alla tusen men nära på i alla fall :) Nu får du sikta på 1000 till!
1976 • sävsjö
#7
18 mars 2019 - 04:58
Grattis. Hoppas att du fortsätter ...
1971 • Nykvarn
#8
18 mars 2019 - 08:38
Tack snälla Mathias, dina ord värmer verkligen och ger motivation till fortsatt skrivande!

Stort tack Monica och Andreas!!

Tack Örjan, du har ju hängt med sedan gamla puls.se där mitt nick mycket riktigt var Newmill! Löparlivet går ju upp och ner även om jag haft bra kontinuitet så har jag inte riktigt haft den utveckling jag hoppats på sedan 2014, jag såg faktiskt en kommentar från just dig från 2014 där du skrev att jag skulle dominera svensk veteranlöpning i min ålderklass i många år framöver, så har det inte riktigt blivit :) men jag håller hygglig nivå ändå och anmälde mig faktiskt till Stockholm igår igen :-)

Stort tack Forrest, Staffan och Simon!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.