55 km njutning längs Atlanten

Det har blivit två veckor här i Las Palmas.

Snart dags att åka hem till mörker och kyla. Så skönt för mitt joggarjag att ändå ha lagrat upp i minnesbanken dessa ljuvliga rundor jag gjort i korta tights och linne längs strandpromenad och havsstrand. Inköp av nybakade croissants och frukost på vår egen balkong efteråt. Livskvalitet de luxe!

Varannan morgon har jag gått upp tidigt och snört på joggingskorna medan det fortfarande är mörkt ute. Staden är lugn och relativt tyst, bara vågornas ständiga brusande in mot stranden. Vi är några morgontidiga joggare som följer den härliga strandpromenaden åt ena eller andra hållet. Själv har jag mestadels gjort rena mysrundor med fokus på välmåendet, upplevelsen, soluppgången bakom bergen och vyerna ut mot havet. De ska vara gött att leva, och att springa. Och det har det varit!

Tre gånger har jag tagit mit till den magnifika lavaskulpturen El Atlante som jag smått förälskat mig i. Så häftig där den står ute på en havsklippa ca 4,5 km från vår hyrda lägenhet. Två gånger har jag sprungit åt andra hållet mot kargare natur och lavastränder som nästan ser ut som Fårö eller Island. Hittade rentav en Hoburgsgubbesläkting där. Idag blev det en kombo eftersom det är sista gången och jag sprang först till El Atlante och tog farväl, sen tillbaka, förbi boendet och så bort till Hoburgsgubben och vinkade adjö där med. Men jag kommer tillbaka, det är jag ganska säker på. Kanske redan nästa år.

Det är något alldeles speciellt med att jogga efter havsstränder i nya miljöer.  Köra lite fartlek mellan lyktstolpar eller göra ett fotostopp vid någon särskilt vacker vy. Rundor att minnas. Rundor att hämta styrka i när man är åter i verkligheten och måste dra på sig flera lager kläder, buff, vantar och dubbade skor i den svenska vintern.

Femtiofem härliga kilometer har jag samlat ihop dessa två veckor vilket ger totalt 126 sprungna mil under 2018. Det är jag riktigt, riktigt nöjd med.

4 kommentarer till inlägget

Robert Frykstedt
1962 • Bålsta
#1
30 december 2018 - 20:00
Låter härligt!
Bra sprunget med 55 km på 2 veckor!
Av hittills hela årets 126 km!! Nästan halva årets skörd på 2 veckor, ingen träningsvärk?
kortben
1966 • GÖTEBORG
#2
31 december 2018 - 11:42
Det låter underbart, Las Palmas är en favorit för mig och jag drömmer mig tillbaka när jag läser dina beskrivningar! Bra sprunget ock tack för att du delar med dig!
Agneta Österman Lindquist
1957 • Möja
#3
1 januari 2019 - 18:27
Hoppsan, 126 mil skulle det ju vara på helåret ;-)
Men ingen träningsvärk.
God fortsättning!
Hans Bloom
1951 • Rättvik
#4
2 januari 2019 - 09:44
Väcker minnen till liv.
Tror mig känna igen Hoburgsubben. Har sprungit mycket på Isleta de gånger jag besökt Las Palmas. Förbi Playa de Confital bort till vändpunkten.
Går även att få lite stigningar på ön upp mot Coloradas.
En annan trevlig plats för jogg om man vill slippa biltrafik är Parque Romano, en bit söderut längs Avenida de Canarias, där det finns en fin grusbana om 1000 m. Många joggare där under morgontimmarna.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.