RunTobyRun!

All inclusive - runstreak i Kroatien

All inclusive. Du vet hur det är. Ju kortare varv mellan rummet, poolen och maten, desto större risk för övervikt på flyget hem. Ska inte hända igen, tänkte jag, och packade raskt ner löpskorna i bagaget och på köpet kunde jag avliva två egenproducerade myter om min egen löpning,

Resan gick alltså till Kroatien och vackra ön Brac, strax utanför Split, där vi härbärgerades i ena änden av ett giganormt hotellområde, lustigt sammanflätat av allehanda olika hus och ett virrvarr av myrstigar. Tur det fanns karta!

Vi insåg snabbt att restaurangen låg i andra änden av området. Vad långt bort, sa dottern. Vad bra, sa jag, då får vi 1.5 km bonusmotion fram och tillbaka och kan käka lite extra efterrätt utan att det sätter sig runt midjan.

Kollade snabbt ut en löpruna längs strandpromenaden, ner till hamnen i Supetar (inte ”superstar” som jag först trodde) och tillbaka, runt en halvmil på varierat underlag: asfalt, betong, fastgjutna stora (men jämna) stenar och ett kort men intensivt trailparti över ett klippskravel som fick mig att tänka på ett mantra från lunpen: i terräng nedgår ofta marschhastigheten.

Detta är förmodligen första gången nånsin som jag sprungit sex dagar i rad – vilket avlivar myten om att jag blivit så gammal att jag behöver en vilodag mellan passen, två efter långpass som jag brukar ta numera när jag känner mig sliten.

Fem av passen har dessutom varit på morgonen, på tom mage. Har aldrig gillat att springa innan frukost, men det går ju… Det har dessutom många fördelar att komma ut tidigt: inte lika varmt och svettigt – och Knappt några hinder i vägen. Dessutom mysigt att se stranden och hamnen vakna, de första morgonbadarna komma upp ur vattnet, första kaffet som serveras på uteserveringen, hundar med glada svansar och en och annan som kör yoga (men allvarligt talat… yoga i en urtvättad Celine Dion-tischa???).

Får se hur det blir i morgon, om det blir en sjunde runda i rad innan hemfärd. Eller om AC-förkylningen hinner slå till…

RunTobyRun!

Läs bloggen i dess helhet med bilder och statistik på www.runtobyrun.se

8 kommentarer till inlägget

Lennart
1971 • Vallentuna
#1
28 juli 2018 - 10:21
Ahh, Kroatien var fint. Jag var själv där, i Rabac, förra veckan med en dagsutflykt till Venedig. Det var superfint. Fantastiskt land och härligt vatten.

Jag skrev själv om det på min blogg. Som inledning, men sen handlar inlägget egentligen om något annat.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
28 juli 2018 - 11:03
Hej Lennart! Var på Makarska rivieran för några år sedan och kände att det var dags för Kroatien igen. Så vackert! Och så fint vatten.

Kommer definitivt att sakna morgonrundorna längs vattnet när jag kommer hem.
1974 • Mölnlycke
#3
28 juli 2018 - 18:55
Spring Supetar och norrut. Där finns fin löpning längd havet till sutivan.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#4
30 juli 2018 - 08:28
Hemma igen, Henrik, men kanske en annan gång (typ när de byggt till Splits flygplats så att den inte längre är ett underdimensionerat kaos).
1974 • Mölnlycke
#5
30 juli 2018 - 19:05
Jo tack, underdimensionerat är ju bara förnamnet!
Bra att du fick till daglig träning i den värmen, det klarar inte jag.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#6
31 juli 2018 - 08:55
Henrik: flyga till Split är ok men hem... Var lätt kaos där förra gången (2013) och sedan dess har förbättringspotentialen bara ökat. En massa förseningar i luftrummet gjorde ju inte saken bättre med extra mycket folk som trängdes på liten yta om lite luft.

Puttar därmed ner Kairo till andra och Tel Aviv till tredje plats på min personliga lista över all time shithole airport experiences. Byteslogistiken på CDG i Paris får ett hedersomnämnande.
1974 • Mölndal
#7
1 augusti 2018 - 11:37
Kom hem från Kroatien (Okrug Gornji) i måndags. Håller med dig om Så lite flygplats och naturligtvis förseningar på 2.5 timmar. Inte så kul med två rastlösa barn på 6 och 7 år.
Tyckte det var mycket väsen för ingenting angående Kroatien. Fint vatten visserligen men där vi var kändes det vääääldigt turistigt och usel mat.
Finns såklart andra bättre ställen i landet att åka till men första intrycket jag fick nu var ett stort NJA. Blir inte Kroatien nästa år iaf .... om jag nu får bestämma här hemma :)
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#8
1 augusti 2018 - 19:29
Vi hade hyfsat käk, bra salladsbuffe och mycket frukt bland de annars rätt stabbiga efterrätterna.

Brac var fint, dessutom blandat på stränderna med både turister och locals. Samtidigt är det ju svårt att se hur det är ”egentligen” i ett land under en vecka all inclusive när man inte ens behöver gå ut och leta kvällsmat.

Kan tänka mig Kroatien igen om några år eller så men nästa resa går definitivt någon annanstans. Finns ju så många andra länder och ställen att upptäcka!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.