Julimånad

Ifall vi jämför med ett år tillbaka kan vi konstatera att gå från 0 km till 117 km på en månad är ganska ok. Det är också en ökning sedan juni. Juni är iofs en väldigt speciell månad för oss som jobbar i skolans värld och kanske ännu mer för en sådan som mig som är på två skolor. Det blir skolavslutningar, studentfestfirande och mycket annat som måste hinnas med. Det var även en resa ner till södra delarna av Europa som gjorde att tre dagar försvann i ett nafs. 

Månaden juli är jag annars nöjd med rent löpmässigt, jag har återigen hoppas på schemat för att komma under en timme på milen och följer den bra tack vare jogg. Är lite nervös nu när arbetet kommer igång på allvar igen, ska man hinna med träningen eller orka med träningen. Det gick ju bra innan man blev skadad i vintras och förhoppningsvis ska det kunna rulla på även nu. Känner spontant att styrketräningen och rehabsträningen gick lite tyngre under juli. Har inget direkt att skylla på förutom att jag var utomlands och inte hade tillgång till gym. Men hade program jag hade kunnat köra men valde att satsa på löpning, bad och socialt umgänge istället och ibland får det faktiskt vara ok också.

Är lite småsugen på att anmäla mig till något lopp inom kanske en månad eller så. Har sneglat på ett antal men har inte vågat klicka dit ännu. Har fått bort den där känslan av skam nästan som man hade i början när jag inte vågade löpa utomhus för det gick så långsamt utan inser nu att jag får gå efter mina förutsättningar nu hade det varit skönt med något att testa sig med. Något för att få blodet att pumpa lite och adrenalinet ska sätta igång ordentligt. 

Själv har jag kommit igång med arbetet så smått, ensam på skolan stryker man omkring och planerar och fixar lite. Hittils har det fungerat bra att sticka iväg direkt från skolan och ta ett litet löppass. Får hoppas att det känns bra i fortsättningen också!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.