RunTobyRun!

Ett litet fall framåt...

…blev ju som bekant inget Göteborgsvarv idag, men väl 15 km på grus i hyfsat lugnt tempo runt Pildammsparken i Malmö. 

Gjorde först 11.5 km i ett tempo strax under 6:00/km och sänkte sedan tempot med ungefär en halvminut. Det var tungt på slutet och väldigt skönt att det inte väntade ytterligare 6 km på asfalt – visst, det hade gått men det hade inte gått fort och det hade knappast varit skoj så jag gjorde helt rätt i att låta bli.

Undrar förstås hur det gick för ”mitt” startnummer – har inte hittat det i resultatlistan men det kan ju vara så att den som fick platsen faktiskt fick ett helt annat nummer. Läste i tidningen att över 700 hörsammat uppmaningen att gå in på en speciell donationssajt och bli matchade med någon som var sugen på att springa. Annars brukar det ju vara rätt bökigt att överlåta sin startplats – först ska man hitta någon som kan och vill kuta, sedan kostar det pengar och detta innebär förstås att det kutar runt en och annan löpare under falskt namn – vilket förstås inte är så lyckat, försäkringsmässigt, om det skulle hända något.

Årets runda var för övrigt årets näst längsta efter långfredagens ekohike på Österlen, men ännu alltså ingen tvåmilare och det känns förstås rätt trist. Så här års i fjol hade jag sju tvåmilare i benen och det rimmar ju bättre med den träningsmängd jag vill ha.

Dagens 15-kilometerstid (1.31:21) var inte mycket att skryta över men just nu handlar det inte om att springa fort utan om att få upp flåset igen och börja banka in kilometer.

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.