Ultrabrdo

Det finns mycket mer här än ögat kan se…

Det finns mer här än ögat kan se. En måste uppleva för att förstå. En måste ge sig av från allt det som är så givet och se sig inåt, rota lite inombords och upptäcka. Upptäcka det som är äkta vara och försöka förstå dess fantastiska historia.

Det är lätt att bli kvar i det som är lätt. Att ”bara” hänga på stranden, gå mellan buffén på hotellet och solstolen och baren. Och det får man göra, det är inte fel men…hur kan man med att missa så mycket? Hur kan man låta bli att upptäcka så mycket mer? Varför vågar man inte så mycket mer? För det krävs inte så mycket mer. Det som behövs är en hyrbil och sen är det bara att tuta och köra. Ut från det turistiga, mot Las Palmas och vidare norrut. En tur till Agaete, Artenara, Teror, Vallesco eller varför inte Fontanales. Kanske rent av ett besök på Stadion i Las Palmas eller våga lite till och kör till det som ligger så högt upp så molnen är nedanför emellanåt, Roque Nublo. 1861 meter över havet säger Suunto. En bra dag, då det inte råder Calima så kan en supa in en massa skön och frisk luft. Fräscha upp lungorna. Träffa en locales, ta en kopp kaffe, inspireras av öppna dörrar och välkomnande individer. Skapa nya kompisar och återse gamla. De behöver inte ens komma från Gran Canaria, de kan vara från Halmstad!

Vi förstår att det är enkelt att ta till det enkla men om en vågar bara lite grann och kommer bort ifrån det som är det så uppenbara, ifrån det som är så givet. Om en vänder blicken bort från stranden för en stund så kan man få uppleva en kontinent i miniatyr. Träffa ett folk som lever för sin landsbygd och som tror på en ljus och bra framtid. Därför uppmanar vi alla som reser till det svenskaste av svenska resmål, våga vända er om, det finns mycket mer än ögat kan se.

Ja, det sprangs ett kort lopp för Senad också (30 km, ja det var värre terräng än Lindingöloppet, jävla parkhelvete!) Det såg ut så här, delvis. Det var roligt.

Race photo Berg

Våga nu, nästa gång du är där. Våga, gör det bara. Se mer!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.