Arctic Ultra i Arvika - imorgon springer vi

Imorgon smäller det. Klockan sju börjar vi lufsa. Runt, runt. 15 varv på en bana som är drygt en mil lång. Vädret ska vara efter årstiden barmhärtigt. Några minusgrader när vi startar som efter några timmar ska parkera på plussidan och sedan bli varmare i princip hela tiden tills vi är färdiga. Lite blåsigt frampå kvällen och eventuellt ett litet regn ett par timmar tidigt på söndagen. Verkar helt hanterbart. Hälften av grejerna jag lagt fram fick stanna hemma.

Tåget har just passerat Hestra, jag ska byta i Göteborg och i Kil. Tänker mest på mat just nu. Måste äta lunchlådan innan Göteborg, undrar om det går att få tag i ett par pizzor och falafelrulle att äta ikväll, under loppet och på söndag morgon? Visst måste det finnas en pizzeria i Kil.

Kroppen har känts jättebra i veckan. I tisdags när jag närmade mig hemmet efter en halvtimmes löpning tänkte jag att i helgen behöver jag inte sluta springa. Det känns lyxigt. Inte hypokondrisk ett dugg, bara en sån sak. 
Loppet heter Arctic Ultra och jag springer 100 miles. Några få nöjer sig med 50. Men vi ser ut att bli nästan 30 personer som ger oss på alla varven. Det ska bli roligt. De allra flesta har jag inte träffat tidigare så det ska bli spännande.
 
Tryggheten i att jag kan detta har infunnit sig. Jag vet att jag kan hantera alla de saker som ett sånt här lopp erbjuder. Men inte för en sekund tror jag att det blir lätt. Då hade jag nog inte gjort det.
Ett litet orosmoment finns det. Och det är att plusgrader och regn ska gör snön på banan till is. Jag har dubb med mig men har verkligen ingen lust att ställa mig och skruva i dem i morgon eftermiddag. Men det kanske måste ske. Annars är läget under kontroll.
 
Det går att följa oss på RaceOne. Och jag skulle tro att arrangörerna kommer väsnas en del på Facebook. Jag måste vara i mål kl 07.00 annars hinner jag inte med mitt tåg, eller om det är en buss, jag vet faktiskt inte. Det känns inte stressande. 24 timmar ska inte vara något problem och jag räknar med att jag ska kunna sova några timmar innan jag behöver ta mig till stationen inne i Arvika. 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.