PIGGELINA.SE

Lion’s head

Jag brukar springa på nyårsafton, men 2016 är året jag vågar bryta traditioner… Men det är inte utan att hjärtat får slå några dubbelvolter ändå, på vår väg upp till toppen av Lion’s head. 

Eftersom den här familjen brakar samman vid minsta blodsockerdipp har jag laddat Kånken med ett energiförråd som lätt hade räckt för ett helt kompani. Här finns allt man kan önska. Bars, kex, godis, nötter, bananchips och torkad frukt. I mitt försök att hålla det kollektiva humöret på topp är alla medel tillåtna!

Vandringen upp till Lion’s head är c:a 400 höjdmeter och en av turistgrejerna man måste bocka av i Kapstaden.  Därför är vi inte ensamma på berget. Lion’s head i december är nog i klass med ett random shoppingscenter dagarna före jul, eller bokskogen en solig söndag. Crowded that is.  I trånga passager tvingas vi vänta rätt långa stunder i kö.

Vissa har inte tålamodet och väljer mer eller mindre riskfyllda alternativ för att ta sig förbi kön. Men vi är ingen gamblers och på semestern finns ingen stress. Vi passar på att kolla in den grymma utsikten och stannar för photoshoots. I bästa fall ser vi lite ensamma ut på bilderna…. fast oftast hittar men ett gäng glada tyskar i bakgrunden…

Vandringen är ganska enkel fram till sista biten då vägen delar sig i två. Ena vägen är brant och kräver stegar och kedjor för att ta sig upp. Andra alternativet är en lite enklare omväg. Familjen tycker stegarna gör sig  bättre på bild så jag får snällt hänga med på den mer utmanande turen. Den som inte är ”recommended” utan ”på egen risk”.

Men den läskiga vägen är inte så läskig. Jag svingar mig upp som den smidigaste apa och når toppen utan varken hjärtsnörp eller svimningsanfall. Fast med stundtals ganska hög puls…

Nervägen tar vi the easy way, efter energipåfyllning på toppen. Nu taggar vi nyårsfirande.  Poolhäng och snacks. Finrestaurang med nyårsmeny, och därefter raketspaning från vår takterass. En helt okej avslutning på ett fantastiskt 2016.

Nu tutar vi vidare mot 2017. Med spänd förväntan inför allt roligt som komma skall! GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.