Att göra annat ibland

Jag hade ett samtal med min gamla boxningskollega och bästa kompis häromdagen om det här med att hålla på med olika sporter/aktiviteter. Hon själv är numera fallskärmshoppare (!!!) och jag är ju långdistanslöpare. (Vi gick alltså två heeeeelt olika vägar efter boxningen.) Vi båda håller dock på med olika bisporter, alltså andra grejer än den sporten vi tävlar i/utövar mest. 

Visst kan andra sporter göra att ens egna sport blir bättre. Man kanske tränar andra muskelgrupper, får högre smidighet, spänst, uthållighet, styrka etc. Motivationen höjs eftersom att man aldrig tröttnar på en grej om man varierar sig. Det känns dessutom som att skaderisken minskar om man varierar sin träning. Och det är roligt att lära sig nytt, snacka med andra inom sporten, bli duktigare, utmana sig själv, utvecklas. 

En nackdel kan ju vara att man skulle råka tappa fokus på sin egen sport, om man skulle bli alltför fokuserad på den andra sporten. Vissa klarar av att hålla på med olika sporter, vissa inte. Det finns ju också en viss skaderisk beroende på vilken sport det handlar om, och man vill ju inte riskera att skada sig mitt i en tävlingssäsong. Det handlar ju om sunt förnuft, hjärta och hjärna. 

Jag har egentligen ganska svårt att hålla på med flera sporter samtidigt, just för att jag går all in i varje sport. Jag riktigt nördar ner mig och släpper in sporten i hela mitt hjärta, in i varje cell. Jag andas sporten. Men jag tycker ju att det är så jäkla roligt! Visst kan man multisporta, men då skall man klara av att hålla igång sin träning på alla moment, ha råd, ork, tid, mentalitet etc. Jag försöker därför att göra olika grejer i olika omgångar. Nu är jag inne på löpning och klättring. Förra våren/sommaren cyklade jag mycket MTB och åkte på downhill-läger som jag även skall åka på denna sommaren. För skoj och adrenalinkickar. :) Det blir lite simning, boxning, ridning, vandringar och sådant ibland också. 

Jag tror inte att man skall begränsa sig egentligen. Gör det som faller dig in, det som gör dig lycklig, som komplement till din vanliga sport. Det kommer bara ge resultat på tävlingsbanan. Eller i livet överlag. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.